Να Αντιστρέψουμε τους Όρους για το Κάπνισμα

Δεδομένων των κροκοδείλειων δακρύων των καταστηματαρχών χώρων εστίασης ότι χάνουν καπνιστές πελάτες (κι αδιαφορούν για τους μη καπνιστές) , να εξετάσουμε τα αναγκαία χαρακτηριστικά για τη νομιμότητα ενός εντύπου το οποίο θα επιδίδουμε στους σερβιτόρους σε καταστήματα που δεν εφαρμόζεται ο νόμος, και τον τρόπο τεκμηρίωσης του γεγονότος, ώστε αντί να πληρώνουμε να δίνουμε τα πλήρη στοιχεία μας στον καταστηματάρχη, με τα στοιχεία της συγκεκριμένης απόδειξης στον καταστηματάρχη να διεκδικήσει το αντίστοιχο ποσό της υπηρεσίας του δικαστικά, εφόσον το επιθυμεί, ή να καλέσει ο ίδιος την αστυνομία για να τεκμηριώσει την παράβαση (μας) - Οπότε αν μη τι άλλο μέχρι να έρθει η αστυνομία θα σβήσουν τα τσιγάρα και θα εξαφανιστούν τα τασάκια και θα εφαρμοστεί ο νόμος :-) Συστήνω να μην το εφαρμόσει κανείς εάν δεν εξετάσουμε πλήρως το νομικό πλαίσιο μίας τέτοιας ενέργειας.

Προφανώς, δεν θα είναι ευχάριστο να ξαναπάμε οι ίδιοι στο ίδιο κατάστημα, κι ίσως να μην μας εξυπηρετήσουν, όμως εάν αυτό το επαναλάβουν κι άλλοι, κι όχι μόνο ένας, τότε οι κατατηματάρχες θα συνειδητοποιήσουν ότι χάνουν κι από τους μη καπνιστές, κι όχι μόνο όπως λένε από τους καπνιστές.

Συμπερασματικά αυτό που χρειάζεται είναι η τεκμηρίωση της δυνατότητας και η τυποποίηση του εντύπου και η οργάνωση ομάδων δράσης, δηλαδή παρέας 2-3 ατόμων μη καπνιστών (διότι δεν είναι εύκολο να δράσουμε σε παρέα με αμύητους κι ενδεχομένως καπνιστές που θα ντραπούν και θαφιλοτιμηθούν να πληρώσουν οι ίδιοι το κόστος και να μας κεράσουν), που θα πηγαίνει σε καταστήματα θα εξυπηρετείται και θα πληρώνει με την... "βεβαίωση λήψης υπηρεσιών σε παράνομο περιβάλλον" ή όπως αλλιώς ονομάσουμε το έντυπο.

Εφόσον τυποποιηθεί το έντυπο θα έχει πολλαπλασιαστικές επιδράσεις διότι θα έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτό και θα το χρησιμοποιούν ελεύθερα. Ο κίνδυνος που μπορεί να προκύψει, και δεν θα πρέπει να τον αγνοήσουμε διότι δεν θέλουμε να λειτουργήσει ως πηγή παρανομίας με αλλότριους σκοπούς, είναι η κακόβουλη χρήση του από άτομα που δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το κάπνισμα είτε κι ίδιοι είναι καπνιστές, αλλά θα χρησιμοποιούν αυτή την δράση προκειμένου να μην πληρώνουν ακόμη και σε καταστήματα που τηρούν τον αντικαπνιστικό νόμο. Σε αυτή την κατεύθυνση μία σκέψη θα ήταν να δημιουργήσουμε μία περισσότερο οργανωμένη δράση, με πιστοποίηση των μελών μας που θα ενεργούν έτσι, με τεκμηρίωση της δράσης ως "αποστολής" σε συγκεκριμένο κατάστημα, με την φωτογραφική τεμκηρίωση της παράβασης του καπνίσματος εντός του χώρου κι αυτά μπορούν να γίνουν με την ανάρτηση τους σε ιστοσελίδα.

Το ζήτημα της απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, είναι άλλη μία περίπτωση αδυναμίας εφαρμογής των Νόμων στη χώρα μας. Κι αυτό δεν αφορά το κράτος και τις υπηρεσίες του αλλά την ασέβεια των ίδιων των πολιτών έναντι των Νόμων. Κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό, διότι όταν οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, το όλο νομικό σύστημα καθίσταται αναποτελεσματικό κι αποσυντίθεται, όπως συμβαίνει εν πολλοίς στη χώρα μας, διότι δεν είναι μόνο το κάπνισμα. Στην πραγματικότητα, όλοι όσοι παραπονούμαστε για όσα άλλα δεν τηρούνται στο κράτος μας και μας οδήγησαν στην παρούσα δεινή θέση με ατιμωρησία υπευθύνων και με αδράνεια των υπηρεσιών, δεν είμαστε παρά υποκριτές που δεν εφαρμόζουμε τους νόμους που δεν μας αρέσουν και κατηγρούμε άλλους που δεν εφαρμόζουν άλλους νόμους που οι ίδιοι δεν αρέσουν. Όμως η εφαρμογή των νόμων δεν μπορεί να γίνεται διακριτικά σε ότι μας συμφέρει. Κι όταν γίνεται κι όταν αυτό γενικεύεται, τότε το νομικό μας σύστημα διαλύεται, κι η προστασία που αυτό παρείχε στον αδύνατο, αίρεται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποκαλύπτονται τα Παραμύθια της Flyover και πόσο θα μας ταλαιπωρήσει

Οι ασκοί του εώλου (Ν.Σαραντάκος κατά Γ.Μπαμπινιώτη)

Παλαιστινιακό - Η Λύση της Ανταλλαγής Πληθυσμών