Ο Πατριωτισμός των Ελλήνων Έχει Ένα και Μόνο Ένα Πρόσημο

Γράφω με αφορμή τις ανησυχίες ορισμένων για το μεταναστευτικό που φτάνουν μέχρι να εύχονται ή να παροτρύνουν να αναλάβει ο στρατός και δεν εννοούν φυσικά να αναλάβει συντεταγμένα υπό την πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης, αλλά.. "να μας σώσει από την κυβέρνηση".

Επειδή σε δύσκολες στιγμές η κρίση μας θολώνει.
Επειδή ακόμη χειρότερα η κρίση μας θολώνει κι όταν νομίζουμε ότι οι στιγμές είναι δύσκολες, ενώ αυτό που θα ακολουθήσει από την επιπολαιότητα μας μπορεί να είναι χειρότερο και μόνο τυφλός δεν μπορεί να δει τι συνέβη στη Γιουγκοσλαβία και στη Συρία για να είναι ευνώμων για όσα έχουμε σήμερα.

Για τους λόγους αυτούς η γνώμη μου ως πολίτη είναι ότι έχουμε υποχρέωση πατριωτική να συντασσόμαστε με την κυβέρνηση. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε τον Σεπτέμβριο που τους εκλέξαμε. Οι χειρότερες επιλογές της νόμιμης κυβέρνησης είναι πολύ καλύτερες από το χάος που μπορεί να ακολουθήσει ένα πραξικόπημα.
Ο ορισμός της προδοσίας είναι σαφής στην περίπτωση τήρησης του Συντάγματος.
Δεν ορκιστήκαμε να προστατεύουμε την Πατρίδα από τους μετανάστες ή από ότι άλλο θεωρεί ο καθένας μας σωστό. Αυτό είναι ευθύνη της συντεταγμένης Πολιτείας, όπως την εκλέξαμε και πρέπει με ευθύνη να σεβόμαστε τις αποφάσεις της εκλεγμένης κυβέρνησης.

Καθήκον μας είναι να αντιστεκόμαστε σε όποιον προσπαθεί να καταλύσει το Σύνταγμα (σ' αυτό ορκίστηκα κι εγώ κι όλοι μας, και δεν πρέπει να μας παίρνει από κάτω η συγκυρία.

"Άρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.
2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Μόνο εναντίον όποιου επιχειρεί να καταλύσει τη δημοκρατία οφείλουμε να αντισταθούμε, κι όχι να υποκαταστήσουμε τη δημοκρατία με ότι φαντάζεται ο καθείς ως πιο πρόσφορο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποκαλύπτονται τα Παραμύθια της Flyover και πόσο θα μας ταλαιπωρήσει

Οι ασκοί του εώλου (Ν.Σαραντάκος κατά Γ.Μπαμπινιώτη)

Παλαιστινιακό - Η Λύση της Ανταλλαγής Πληθυσμών