Ο Στρατηγικός Αναλυτής του Πρωθυπουργού και τα Κροκοδείλια Δάκρυα για την Αξιοκρατία

Για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου στην υπόθεση Καρανίκα, του στρατηγικού συμβούλου του Πρωθυπουργού, που έπεσα στο άρθρο "τα βιογραφικά της ντροπής" του κ. Σάκη Μουμτζή στην Liberal, σχολιάζω ότι η μισή αλήθεια είναι η χειρότερη μορφή παραπληροφόρησης. 
Μήπως μιλάμε για πρόσληψη δημοσίου υπαλλήλου; ή για προσωρινή πρόσληψη ενός στενού συνεργάτη συνδεμένου στενά με τον Πρωθυπουργό, που σημαίνει ότι το μέγιστο της πρόσληψης του είναι όσο είναι αυτός ο Πρωθυπουργός; 
Εάν ισχύει το τελευταίο, κι αν ο συγκεκριμένος "αχαρακτήριστος" κατά τον συγγραφέα συνέβαλε στο να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα του 4% σε κυβέρνηση, να τον έχουμε ψηφίσει οι πολίτες να γίνει κυβέρνηση, τότε γιατί να πρέπει να ψάξει για άλλον ο Πρωθυπουργός στον στρατηγικό του σχεδιασμό; Ποιος άλλος θα κατάφερνε να κάνει ένα κόμμα του 4% κυβέρνηση και δεν αξίζει να είναι στρατηγικός σχεδιαστής του Πρωθυπουργού αυτής της Κυβέρνησης; Διότι γι' αυτήν τη κυβερνηση μιλάμε. Μας αρέσει δεν μας αρέσει. 
Διότι όταν θα κάνουμε εμείς οι δυο, κ. Σάκη Μουμπτζή κυβέρνηση, .μπορούμε να ορίσουμε ως Πρωθυπουργό τον καλύτερο Έλληνα και να μην είμαστε κανένας από τους δυο μας. Αν θα είναι ο καλύτερος Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα χρειάζεται να του πούμε ποιον θα διαλέξει, διότι θα διαλέξει τον καλύτερο στρατηγικό αναλυτή από όλους τους Έλληνες. Όμως μήπως εκλέξαμε οι Έλληνες τον καλύτερο Έλληνα για πρωθυπουργό, κι έχουμε την απαίτηση να κάνει το καλύτερο, κι ακόμη καλύτερο από όσα φανταζόμαστε; Εάν έτσι νιώθεις, ότι εκλέξαμε τον καλύτερο Πρωθυπουργό, τότε καλώς έχεις απαιτήσεις να γίνει και το καλύτερο δυνατό. Αντίθετα ας σωπάσουμε κι ας βάλουμε μυαλό. Όμως εάν κάναμε το καλύτερο και δικαούμαστε να μιλάμε, κι ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος Έλληνας για Πρωθυπουργός, τότε κι ο Καρανίκας είναι ο καλύτερος Έλληνας στρατηγικός αναλυτής κι ίσως έτσι πρέπει και στο μέλλον να επιλέγονται οι στρατηγικοί αναλυτές, να είναι σερβιτόροι. Οπότε, σε κάθε περίπτωση κάνεις λάθος στο άρθρο αυτό, διότι είτε δεν εκλέξαμε σωστά και δεν δικαιούμαστε να μιλάμε, είτε εκλέξαμε τον καλύτερο Πρωθυπουργό και κάνεις λάθος να κρίνεις την εκλογή του Καρανίκα διότι ο καλύτερος Πρωθυπουργός γνωρίζει καλύτερα. Κάνω λάθος; 
Όπως και να έχει η επιλογή των λεγόμενων ανακλητών υπαλλήλων, δεν είναι διορισμός μόνιμου δημοσίου υπαλλήλου. 
Αλλά ας βγούμε να σας πείσουμε ω Έλληνες να μας εκλέξετε για να διαλέξουμε τους καλύτερους, και πείτε μας εαν θα μας εκλέξετε. Διότι (μεταξύ μας) κατέβηκα στις εκλογές και δεν με εκλέξατε, ούτε αυτούς με τους οποίους κατέβηκα. Δικαίωμα σας βέβαια να εκλέξετε όποιους θέλετε, όμως μην τους κατηγορείτε αν θέλουν τους συνεργάτες τους δίπλα τους. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Τους μόνους που προσωπικά αναγνωρίζω το δικαίωμα να κάνουν κριτική σε εσωκομματικές επιλογές, διότι περί αυτού πρόκειται για τους ανακλητούς υπαλλήλους. είναι όσους αυτοπροσδιορίζονται ως ΣΥΡΙΖΑίοι είναι μία θεμιτή εσωκομματική κριτική. Διότι όταν έχεις συμβάλει ως μέλος του κόμματος, στην ανάδειξη του σε κυβέρνηση, έχεις και λόγο να ελέγξεις, όχι την Κυβέρνηση, αλλά το κόμμα για τον δρόμο που τραβάει, εάν είναι σύμφωνος με όσα στοχεύσατε. Όλα τα άλλα είναι κροκοδείλια δάκρυα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποκαλύπτονται τα Παραμύθια της Flyover και πόσο θα μας ταλαιπωρήσει

Οι ασκοί του εώλου (Ν.Σαραντάκος κατά Γ.Μπαμπινιώτη)

Παλαιστινιακό - Η Λύση της Ανταλλαγής Πληθυσμών