1. Λόγοι Συνεργασίας και Θέσεις μου στους Οικολόγους Πράσινους για την Εθνική Άμυνα



του Ιωάννη Μανομενίδη, Υποψήφιου Ροδόπης
Σμήναρχου ε.α. ΑΔΙΣΠΟ-ΣΙ, Οικονομολόγου Msc, Εφοδιαστή MSc
Εκτ.Καθηγητή ΑΤΕΙΘ, Εθελοντή ΚΕΘΕΑ-Ιθάκη


            Βλέπουμε, δίχως έκπληξη, πόσο εύκολα τα δύο πρώην κόμματα εξουσίας, υπόσχονται τα πάντα, ελπίζοντας στη λήθη του Ελληνικού λαού, ενώ θα μπορούσαν απλά να τα έπρατταν ή και να παρέμεναν στην εξουσία για να τα πράξουν, διότι κάνοντας αυτά ίσως και να μην υπήρχε τόσος πόνος κι απελπισία στον Ελληνικό λαό. Είναι βέβαιο ότι εάν είχαν πρόθεση να τα πράξουν δεν θα προκήρυσσαν εκλογές.

            Θεωρώ, συνεπώς σημαντικό πριν μπω στην ενεργό πολιτική, εκτός από λόγια, να εξηγήσω στους συμπολίτες μου και ιδίως σε όσους συναδέλφους σε με γνωρίζουν, ότι έκανα πράξη κι αγωνίστηκα στη διάρκεια της θητείας μου στις Ένοπλες Δυνάμεις, για όλα όσα αναφέρομαι και τα οποία τα παραθέτω δημόσια με αποδείξεις στην ιστοσελίδα μου «Κυνηγός Αγρίων Στρουθοκαμήλων» (axiokratiastised.blogspot.com) για την αξιοκρατία στις Ένοπλες Δυνάμεις, και υπέβαλα την παραίτηση μου, όταν διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει πλέον νόημα να προσπαθεί κανείς να εξυγιάνει τις Ένοπλες Δυνάμεις εκ των έσω, αλλά να απευθυνθώ στον Ελληνικό λαό, στους συναδέλφους μου, ιδιαίτερα όσους εμπνέονται από την Αξιοκρατία και όλους τους πολίτες που επιθυμούν πραγματικά και χωρίς παρωπίδες, αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις και σεβασμό στο δημόσιο πλούτο.
Διότι προφανώς, τα όσα θλιβερά αποδεικνύονται για τις προμήθειες στο δημόσιο, αλλά και όσα αναφέρω στις ιστοσελίδες μου, δεν μπορεί παρά οι περισσότεροι στρατιωτικοί να συνεργάστηκαν στενά και να υπηρέτησαν όχι απλά τις κυβερνήσεις αλλά και την αδιαφάνεια και την ανομία μέσα σε αυτές, ξεκινώντας από τα απλά θελήματα για τους στρατευσίμους, που δεν συνάδουν με ένα Ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, έως και για λίγους όσους βρίσκονταν πιο κοντά στην «πηγή» στο χρηματισμό στις δημόσιες προμήθειες. 

Καλώ τους πολίτες να κρίνουν, ότι δεν είμαι κάποιος ανεπάγγελτος που ευαγγελίζομαι λαγούς με πετραχήλια. Όμως πως ξεκίνησα; Ανήκω στις πρώτες σειρές που εισαχθήκαν με Πανελλήνιες στη Σχολή Ικάρων, ακολούθως ολοκλήρωσα βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές σε Οικονομικά και Εφοδιασμό, μελέτη μου για τους Βαλκανικούς Πολέμους βραβεύθηκε από το Πολεμικό Μουσείο ενώ πλήθος εργασιών μου δημοσιεύθηκαν, τρεις εκ των οποίων σε Αμερικάνικο Περιοδικό και παρουσιάστηκαν σε διεθνή συνέδρια και πιο πρόσφατα αποφοίτησα με διάκριση από την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου και τέλος μετά την αποστρατεία μου ολοκληρώνω τις Νομικές μου σπουδές στο ΑΠΘ (εκκρεμεί ένα μάθημα), διδάσκω Αμυντικό Εφοδιασμό (Defence Logistics) στο ΤΕΙ και εργάζομαι ως εθελοντής στο ΚΕΘΕΑ – Ιθάκη.

Παρόλη την δραστηριότητα μου αυτή, δεν αξιοποιήθηκαν οι γνώσεις μου, αντίθετα διώχθηκα και υπέστηκα πλήθος διακρίσεων. Δεν προτάσσω κάποιο προσωπικό παράπονο, παρά αποδεικνύω τη διαφθορά και προβάλω το ήθος και τη συνέπεια μου στους πολίτες για να το συνεκτιμήσουν στην κρίση τους. Τελευταία πράξη, στην «αυτομετάθεση» συναδέλφου που υπηρετούσε στο Γραφείο Μεταθέσεων, χωρίς προηγμένες σπουδές, διακρίσεις ή ξένες γλώσσες, επί Μεϊμαράκη και την μη ανάκληση του επί Βενιζέλου, πρόταξα την αυτοδιάθεση μου στην Υπηρεσία ακόμη και για το Αφγανιστάν όπου υπηρέτησα αποκτώντας πρόσθετη στρατιωτική πείρα, αξιώνοντας ρητά για λόγους Αξιοκρατίας την αποκατάσταση της υπηρεσιακής τάξης, υπέβαλα την παραίτηση μου με αίτημα μετάταξης και την πρόθεση μου να ασχοληθώ με την πολιτική για να επιδιώξω την ανατροπή αυτού του συστήματος αναξιοκρατίας και αδιαφάνειας.

            Επέλεξα τους Οικολόγους Πράσινους, κυρίως διότι οι Πράσινοι της Ευρώπης, προτάσσουν την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στη λειτουργία του δημοσίου τομέα, χωρίς να παραβλέπω το σεβασμό στο περιβάλλον, τους φυσικούς πόρους, την προστασία της κοινωνίας και το πιο σημαντικό, διότι τα λόγια ευτελίστηκαν από τα έργα των "κομμάτων εξουσίας", ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι ακολουθούν υποδειγματικές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, που θα διασφαλίσουν τον έλεγχο της εφαρμογής των προτάσεων μου, στην ουσία τους και θα τιμήσουν την ψήφο των πολιτών με την είσοδο τους στη Βουλή. Διότι εάν λειτουργούσε η δημοκρατία, τότε προφανώς δεν θα λαμβάνονταν ποτέ αποφάσεις, με τον τρόπο που λήφθηκαν, με συνέπεια να οδηγηθούμε στην δεινή αυτή θέση που βρισκόμαστε ως χώρα. Ούτε η Βουλή θα νομοθετούσε ιδιοτελείς συμβάσεις προμηθειών, ούτε η Διοίκηση θα λειτουργούσε με αδιαφάνεια και ασέβεια στον πολίτη, ούτε θα ποδοπατούνταν ανάλγητα οι άνεργοι και οι κοινωνικά αδύναμοι.

            Εντάχθηκα στους Οικολόγους Πράσινους, χωρίς να είμαι μέλος τους, ως συνεργαζόμενος με αμοιβαίο σεβασμό, διατηρώντας την ανεξαρτησία μου από την πολιτική ως στρατιωτικός, θέτοντας υπόψη τους τις αρχές μου και το όραμα μου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και ζητώντας να με βάλουν υποψήφιο σε ακριτική περιοχή. Ένα όραμα για Αξιοκρατία και τη Διαφάνεια σε προαγωγές και τοποθετήσεις, την αναγκαιότητα αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδίως αλλά όχι περιοριστικά στις προμήθειες εξοπλισμού για τη δραστικότατη μείωση του λειτουργικού κόστους, αλλά με αναδιοργάνωση κι όχι πλήττοντας τις αμοιβές του Προσωπικού, για τη διασφάλιση των όρων υγιεινής κι ασφάλειας στους χώρους εργασίας, για την ένταξη των ιδιαιτεροτήτων του στρατιωτικού επαγγέλματος στο ενιαίο μισθολόγιο, ώστε να πάψουν οι στρατιωτικοί να αισθάνονται απέναντι στο λαό και τέλος για την αναγκαία θεσμοθέτηση ενός σύγχρονου στρατιωτικού συνδικαλισμού διότι το δικαίωμα, κατά τον Άρειο Πάγο, πηγάζει απευθείας από το Σύνταγμα. 

            Με βάση τα παραπάνω, γίνεται σαφές, ότι κι ο Ελληνικός λαός στο σύνολο του, κι όχι μόνο οι στρατιωτικοί, οφείλει να αντιληφθεί ότι το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και οι συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων που υπηρετούν τη θητεία τους, και η αποτελεσματική διασφάλιση συνθηκών ειρήνης εξαρτάται από την υλοποίηση των ανωτέρω μέτρων ώστε να υπερψηφίσει τα ψηφοδέλτια των Οικολόγων Πρασίνων, κάτι που μετά τις εκλογές θα ενθαρρύνει το διάλογο με την κοινωνία και τα άλλα κόμματα για τη θεσμοθέτηση αυτών των μέτρων για το καλό της Πατρίδας μας.

            Διότι οι Οικολόγοι Πράσινοι, αποτελούν θετική πολιτική δύναμη που διασφαλίζει τη συνεργασία και το διάλογο μέσα στην κοινωνία και στη Βουλή και τη διακυβέρνηση της χώρας, και η εθνική άμυνα είναι τομέας που κατ' εξοχή απαιτεί σύμπνοια και τη μέγιστη αν όχι απόλυτη αποδοχή των μέτρων που απαιτούνται, ώστε να διασφαλίζεται στην ουσία της η Αξιοκρατία κι η Διαφάνεια, στα θέματα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και του σεβασμού στο δημόσιο χρήμα.




Βλέπε επίσης τα συναφή άρθρα του ιδίου:

Ο Συνδικαλισμός στις ΕΔ

Αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Προμηθειών Εξοπλισμού με Έμφαση στη Διακλαδικότητα και την Εξοικονόμηση Πόρων

Αξιοκρατία και Διαφάνεια στις Ένοπλες Δυνάμεις

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κύριε Μανομενίδη,

Πείτε μας με ειλικρίνεια (με ειλικρίνεια όμως) ποιός ήταν ο πραγματικός λόγος που τιμωρηθήκατε λίγους μήνες μετά την επιστροφή σας από το μεταπτυχιακό; (δεν αναφερόμαστε στο διάστημα που είσασταν στο ΓΕΑ αμέσως μόλις επιστρέψατε... ούτε στη ΔΑΥ που περιέργως ή όχι ποτέ δεν "πατήσατε" παρότι σε αυτή είχατε αρχικά μετατεθεί - μη κουραστείτε κιόλας αφού εκεί είχε δουλειά - ... και οι "επιστήμονες" δεν ασχολούνται με τη "λάντζα"...). Αναφερόμαστε στο διάστημα που είστασταν στο 201ΚΕΦΑ.... Προσοχή: Απαντήστε μας δίνοντας την απολύτως ορθή απάντηση η οποία αποδεικνύεται από τις "κλήσεις σε απολογία" που σας είχε απευθύνει η ΔΑΥ και τις απαντήσεις που δείνατε...Σας προκαλούμε: δημοσιεύστε τις κλήσεις σε απολογία και τις απαντήσεις σας. ΟΛΕΣ. (επιπλέον θα θεωρούσαμε απλά αντρίκιο αν δίνατε εξ' αρχής σε αυτούς που σας κάλεσαν σε απολογία το δικαίωμα, ως οφείλατε, να πάρουν θέση. Αν και για αυτά τα θέματα προτιμότερες είναι "άλλες αίθουσες" και όχι τα τηλεοπτικά στούντιο...)
Επίσης, τις απόψεις σας περί των προμηθειών που περισπούδαστα μας λέτε ότι τις υιοθέτησε το Ηνωμένο Βασίλειο το 2007, τις σχεδιάσατε μόνος ή μήπως αποτελούσαν και το αντικείμενο της μελέτης σας στο εκεί μεταπτυχιακό σας το οποίο βασίστηκε στις ανησυχίες και στο σχεδιασμό που η Μ. Βρετανία ήδη είχε σχετικά με τον τρόπο προμηθειών; Και αφού το Ηνωμένο Βασίλειο υιοθέτησε, όπως λέτε, τις απόψεις σας, που αναφέρθηκε το ονομά σας στις Βρετανικές Ε.Δ με την εφαρμογή του νέου συστήματος; Υπάρχει αποδεδειγμένα πουθενά ένδειξη ότι η Μεγάλη Βρετανία υιοθέτησε στην πράξη απόψεις σας; Ή όχι κ. Μανομενίδη;

Υ.Γ Θα ακολουθήσουν και άλλα ερωτήματα. Ελπίζω να έχετε κουράγιο να απαντήσετε. Όχι σε εμάς διότι εμείς γνωρίζουμε. Στον κόσμο να απαντήσετε. Διότι μπορεί και να σας ψηφίσουμε. Για κάθε ερώτημα που δεν θα απαντάτε θα σας κοινοποιούμε ένα επιπλέον, αντιστοίχου σοβαρότητας, μαζί με την απάντηση του προηγουμένου.... Σε χρόνο που εμείς επιθυμούμε.
Υ.Γ Δε νομίζω να σας θίξαμε και τυχόν παραιτηθείτε, για άλλη μια φορά, (από την υποψηφιότητά σας εννοούμε)....Απλά ρωτάμε. Ελπίζουμε να μας δίνετε το δικαίωμα..
Ο χρήστης Ιωάννης Μανομενίδης είπε…
Κατ' αρχήν Κωστάκη, Αξιωματικός είσαι. Βάλε μία φορά εντίμως το ονοματεπώνυμο σου να διαφωτίσεις πιο πιστευτά τους πολίτες για όσα γράφεις. Δεν γράφεις για τα προσωπικά μου ή για τα προσωπικά σου, για θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος γράφεις και θα πρέπει να δίνεις κύρος στη γνώμη σου. Άλλωστε, όπως βλέπουν όλοι, προσωπικά τα έχω όλα αναρτημένα, προκαλώντας όποιοιον γνωρίζει ή πιστεύει κάτι διαφορετικό να το αναφέρει και να συμβάλει έτσι στην διαφώτιση των πολιτών που δικαιούνται να γνωρίζουν ποιον θα ψηφίσουν. Βεβαίως αυτό δεν είναι το σύνηθες, όμως προσωπικά το κάνω. Προσωπικά το θεωρώ πιο συνεπές, σε σύγκριση με άλλους που ζητούν την ψήφο σου και την ψήφο του κάθε συναδέλφου χωρίς να ξέρουμε τίποτα. Θα περίμενα τουλάχιστο να με συνέχαιρες για την επιλογή μου, κι όχι να γράφεις με κάποια μικοψυχία ή και εμπαθεια. Είτε φαίνεται ότι έχεις άλλον καλύτερο πολιτικό ως πρότυπο.

Θα μπορούσα βέβαια να είχα κάνει κάποιο λάθος, να είχα ξεχάσει κλπ. Αλλά και σε εκείνη την περίπτωση, δεν είναι μικρότητα να πιάνεσαι από λεπτομέρειες, και να υπερβάλεις μηδενίζοτας το έργο μου. Μήπως γνωρίζεις πολλούς άλλους ή εσύ έκανες κάτι ανάλογο και σε ποιο βαθμό στη θητεία σου; Πόσοι συνάδελφοι έχουν δημοσιεύσεις σε ξένα περιοδικά;

Σε ευχαριστώ πάντως, διότι με τη στάση σου διαφωτίζεις και το τι συμβαίνει στο παρασκήνιο, διότι γιατί να γνωρίζεις εσύ, νεώτερος μου, προσωπικά μου στοιχεία (ποινές μου), φαντάσου τι γίνεται στα... επιτελεία.

Όμως, μπερδεύεις τις περιόδους Κωστάκη. Στη ΔΑΥ τοποθετήθηκα λίγους μήνες πριν την μετάβαση μου στο εξωτερικό, το καλοκαίρι του 1999, μετά που πέτυχα στις εξετάσεις για το μεταπτυχιακό, που εσύ απέτυχες στα Αγγλικά. Κι έφυγα αμέσως μετά για το μεταπτυχιακό (13 Σεπ. 1999 ξεκινούσε το πρόγραμμα κι έπρεπε να πάω και λίγες μέρες νωρίτερα). Τώρα γιατί με ξεσήκωσαν αοό το σπίτι μου, για δύο μήνες μετάθεση, ρώτα άλλους.

Στο ΓΕΑ πήγα γύρω στο Νοέ. 2000, αμέσως μόλις επέστρεψα (Οκτ.2000), για αυτό που πραγματικά έπρεπε να κάνω, να εργαστώ για την αναδιοργάνωση των Logistics, χάρη στον επικεφαλής τότε του Εφοδιασμού, τον Ταξίαρχο Αχιλλέα Σπυρόπουλο (τον αναφέρω όποιος τον γνωρίζει να τον ρωτήσει αν και τι έκανα) αυτό που υποστηρίζω ότι έγινε αργότερα το 2007 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όμως ορισμένοι ανεγκέφαλοι, με τους οποίους φαίνεται ότι συμφωνείς, επέμεναν να μην ασχοληθώ με αυτά, αλλά να πάω στο ΚΕΦΑ, όπως και τελικώς έγινε (Ιαν.2001). Οπότε δεν αναδιοργανώθηκαν τα Logistics στις Ένοπλες δυνάμεις και πήγαν στράφι 50.000£ που η Π.Α. πλήρωσε για να με σπουδάσει στην Αγγλία και υποστηρίζω (αυθαίρετα θα πεις) ότι δόθηκε το περιθώριο σε πολλούς ακόμη να κατασπαταλήσουν το δημόσιο χρήμα σε λανθασμένες επιλογές προμηθειών. Από ότι μου είχες πει άλλοτε, εσύ είχες ασχοληθεί με προμήθειες ιματισμού ή και καυσίμων; Δεν θυμάμαι. Χωρίς μεταπτυχιακές σπουδές βέβαια.

Όσον αφορά τις κλήσεις σε απολογία που επικαλείσαι, διαιολογημένα δεν γνωρίζεις ότι με δικαίωσαν και ο Συνήγορος του Πολίτη και το Διοικητικό Εφετείο κι εγκρίθηκαν αφενός οι ομιλίες μου και ακυρώθηκε η ποινή. Επι του παρόντος, έβαλα υποψηφιότητα συμβολικά στα σύνορα οπότε δεν είμαι στο σπίτι μου για να τα αναρτήσω, όμως δεν καταλαβαίνω τι υπονοείς ότι γράφει η κλήση σε απολογία; Ρώτησε το ευθέως και θα συο απαντήσω, κι αν είναι σημαντικό ίσως και να επισπεύσω την ανάρτηση. Όμως τουλάχιστο μπορείς να βρεις την απόφαση του διοικητικού Εφετείου της 25 Απρ. 2005, στο http://axiokratiastised.blogspot.com/2005/04/2-17-logistics.html και να διαβάσεις και τα "σχόλια και τις αιχμές" που υπονοείς ότι είναι διαφορετικά. Δικαστήριο τα αποδέχεται ότιέτσι είναι, υπάρχει κάποια αμφισβήτηση από μέρους σου.
Ο χρήστης Ιωάννης Μανομενίδης είπε…
Επίσης για το τι σπούδασα και τι υιοθέτησε το Ηνωμένο Βασίλειο, πράγματι δεν με κάλεσε η Βασίλισσα της Αγγλίας να μου ζητήσει την άδεια να εφαρμώσει τις απόψεις μου, ούτε με έχρισε ιππότη. Στην επιστήμη γνωρίζεις, η γνώση παράγεται με δημοσιεύσεις. Ποιος θα δημοσιεύσει κάτι πιο νωρίς. Έχεις μήπως δημοσιεύσει κάτι νωρίτερα ή βρήκες κάτι δημοσιευμένο από άλλον;

Όταν λοιπόν ήμουν στο μεταπτυχιακό, ήταν σε αναδιοργάνωση τα Logistics στο Ηνωμένο Βασίλειο, και αυτό ακριβώς ήταν το αντικείμενο του μεταπτυχιακού μου. Όμως οι Βρετανοί το 1999, όταν εγγράφηκα στο πρόγραμμα, ενοποιούσαν διακλαδικά τις προμήθειες στον DPA και την υποστήριξη στον DLO. Θα μπορούσα επιστρέφοντας στην Ελλάδα να είχα απλώς εισηγηθεί κάτι τέτοιο. Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο Ελληνικός DPA είχε ήδη δημιουργηθεί ως ΓΔΕ (τότε). Δεν είναι έτσι, διότι υπάρχουν σοβαρές οργανωτικές διαφορές. Όμως αντίθετα, κι αυτό αποδεικνύεται από το άρθρο μου στο Αμερικάνικο περιορικό στο οποιο παραπέμπω, το οποίο πράγματι προέκυψε από τη διατριβή μου (ψάξε και στη βιβλιογραφία του άρθρου μου, δεν είναι κρυφό) όμως τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν το ανακάλυψα εγώ; κι ότι μου το είπαν οι Άγγλοι; οι οποίοι το εφάρμοσαν 7 χρόνια μετά στον DES;

Ας υποθέσουμε ότι έτσι είναι και η εισήγηση μου δεν έχει τίποτα το καινοτόμο αλλά το αντέγραψα από τους Άγγλους (δεν είναι έτσι διότι θα πρέπει να μου φέρεις και το αντίστοιχο επιστημονικό άρθρο ή μελέτη που να το γράφει) αλλά ας το απλουστεύσουμε.

Ερωτώ, εσύ που όλα τα γνωρίζεις, όταν εισηγήθηκα ότι τέλος πάντων εισηγήθηκα (και είναι στις σελίδες του άρθρου μου) κι ο ενθουσιώδης Προϊστάμενος και θαυμαστής σου (αυτός που αναφέρουν ότι πέτυχε 99% στα Αγγλικά για να επιλεγεί στις ΗΠΑ και ζήτησε μεταφραστή ως βοηθό), όταν αυτός λοιπόν έπνεε τα μένεα για εμένα να γυρίσω όπως λες στο ΚΕΦΑ, να εργαστώ και λίγο, γιατί εσύ που γνωρίζεις τι γινόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν μεσολάβησες για το καλό της Πατρίδας να έμενα στο ΓΕΑ και να προσπαθούσα να εφαρμώσω αυτά που έμαθα στο μεταπτυχιακό (ας μην τα σκέφτηκα μόνος μου); Έκανες κάτι έτσι χρήσιμο; Μήπως το έκανες αργότερα; Μήπως το έκανες μετά το 2007 όταν έμαθες ότι το έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο; Έστω να το αντιγράψουμε βρε αδελφέ. Θα το κάνεις τώρα τουλάχιστο; Μη με ψηφίσεις. Ξεκίνα να κάνεις, ως Σμήναρχος που είσαι τώρα, αυτό που ξεκίνησα εγώ ως Σμηναγός 12 χρόνια νωρίτερα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Προσωπικα για το καλό της Πατρίδας, αν δεν με ψηφίσετε για βουλευτή, θα σε υποστηρίξω να το κάνεις, κι αν θέλεις, κάτι από όσα έμαθα στην Αγγλία, να σε βοηθήσω ως απόστρατος. Εσύ, από μέρους σου, γιατί ανησυχείς ή εναντιώνεσαι να βγω βουλευτής ή να γίνω Υπουργός για να τα εφαρμώσω; έχεις κανέναν άλλον καλύτερο υπόψη σου που τα προτείνει; Πρότεινε τον!

Όσο για το τι γνωρίζεις, μπορείς να δεις τη σφραγίδα του δικηγόρου, στην πρώτν σελίδα της απόφασης, να θυμηθείς το καλοκαίρι του 1986 (ας μην αναφερθώ σε αυτό είναι προσωπικό σου δεδομένο, μπορέις να το αναφέρεις εσύ αν θέλεις).

Όποιαδήποτε άλλη απορία έχεις μπορείς να μου την απευθύνεις, κι όπως πάντα θα στην απαντώ ειλικρινά. Όχι για εσένα, διότι δεν ενδιαφέρεσαι για την αλήθεια αλλά προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είμαι τόσο καλός όσο γράφω. Όμως έχεις να προτείνεις κάποιον καλύτερο; Βοήθησε τουςσυναδέλφους σου. Έστω ανώνυμα, γράφοντας βέβαια τι έχει κάνει με στοιχεία. Να γράψεις ότι ο Μανομενίδης, τα μασάει ενώ ο ... τάδε τα γράφει όλα χαρτί και καλαμάρι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν είμαστε ο "Κωστάκης" κύριε Μανομενίδη. Απαντήστε στην ερώτηση παρακαλούμε πολύ.
Ο χρήστης Ιωάννης Μανομενίδης είπε…
Τι δεν σας απάντησα, κύριε ανώνυμε; Αριθμείστε τα να μην μπερδευόμαστε, διότι θεωρώ ότι σας απάντησα σε όλα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κε. Γιάννη Μανομενίδη,

Απαντήσατε σε ότι εσείς θελήσατε και όχι σε ότι σας ζητήθηκε. Περιμέναμε κάτι καλύτερο. Για άλλη μια φορά λοιπόν και με ανάλυση που αρμόζει σε μαθητή Δημοτικού:
Ζητούμε να μας αποκαλύψετε τον πραγματικό λόγο πειθαρχικού σας ελέγχου όταν επιστρέψατε από το μεταπτυχιακό σας. Προς τούτο ζητούμε να δημοσιεύσετε «την» ή «τις» «κλήση» ή «κλήσεις» (σε απολογία) αντίστοιχα, που κατά νόμο πρέπει να λάβατε και να προηγήθηκαν της «τιμωρίας» σας, την οποία ο ίδιος επικαλείσθε, από τη ΔΑΥ, καθώς και τις απαντήσεις σας επί αυτών, προκειμένου να μας πείσετε ότι ελεγχθήκατε πειθαρχικά επειδή πράγματι επιθυμούσατε να υποβάλετε και προτείνετε εισηγήσεις για την αλλαγή και βελτίωση του τρόπου προμηθειών εντός Αεροπορίας και γενικότερα του Στρατού και όχι για άλλο λόγο. ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν αμφισβητούμε τις καλές σας προθέσεις για τη βελτίωση των νόμων. Ερωτάμε ποιος ήταν, εξ’ αρχής, ο λόγος του πειθαρχικού σας ελέγχου και ζητάμε να μας το αποδείξετε δημοσιοποιώντας τις κλήσεις σε απολογία και τις απαντήσεις σας. Αλλιώς θα πιστέψουμε ότι μας πουλάτε «σώβρακα για μεταξωτές φανέλες…».
Επίσης κάπου γράφετε ότι θα βγάλετε στη φόρα τα άπλυτα συναδέλφων σας της Αεροπορίας που αφορούν σε προμήθειες. Περιμένουμε….
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κανένα νεότερο;
Ο χρήστης Ιωάννης Μανομενίδης είπε…
Όταν θα αναρτήσω την απάντηση, στα ερωτήματα σας, που θυμίζουν το ανέκδοτο του Τιτανικού "...ονόματα και διευθύνσεις των θυμάτων!", οι αντικειμενικοί αναγνώστες θα αντιληφθούν πόσο συκοφαντικά είναι τα υπονοούμενα.

Απαντώ στον εμφανιζόμενο ως συνάδελφο, που είπε ότι δεν είναι ο "Κωστάκης" όπως αρχικώς υπέθεσα, που μου ζήτησε συγκεκριμένα και αναλυτικά πράγματα σχετικά με αναφορές κλπ, ας αναμείνει, διότι ψάχνω, σε μία υπόθεση 12 χρόνια μετά, δύο έγγραφα ουσιώδη, αλλα θα το πράξω, κι ελπίζω παρά την ανωνυμία του, εκτός αν πράγματι είναι ο "Κωστάκης", να έχει το θάρρος να αναγνωρίσει την πληρότητα της απάντησης.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κανένα νέο; Μια απάντηση ίσως; Μάλλον δεν έχετε απάντηση...κρίμα σας....

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποκαλύπτονται τα Παραμύθια της Flyover και πόσο θα μας ταλαιπωρήσει

Οι ασκοί του εώλου (Ν.Σαραντάκος κατά Γ.Μπαμπινιώτη)

Παλαιστινιακό - Η Λύση της Ανταλλαγής Πληθυσμών