Χρειάζεται και Μία Τουλάχιστο Συγνώμη για Τριάντα Έτη


7 προτάσεις για την ανάταξη του πολιτικού συστήματος παρουσίασε ο πρόεδρος της Κ.Ο. της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, Χάρης Καστανίδης... ως εξής: 
1.  Ίδρυση Ανεξάρτητης Αρχής για τις προμήθειες και τις αναθέσεις έργων....
7. Μείωση του αριθμού των βουλευτών.

Είμαι ο τελευταίος που θα μηδενίσω μία 30ετή προσφορά στον τόπο, ανεξάρτητα από τα λάθη που έγιναν, και ίσως στα τελευταία χρόνια να ήταν σημαντικά, ανεξάρτητα εάν ήταν αποτέλεσμα μίας δύσκολης διεθνούς συγκυρίας ή απλά μίας καθεστηκυίας αντίληψης που αναπόφευκτα αναπτύσσεται όταν κανείς ζητά και λαμβάνει επί 10ετίες αυτοδυναμίες κι έχει πρακτικά "το ανεξέλεγκτο". 
Θα ξεκινήσω από την πρώτη πρόταση της Κοινωνικής Συμφωνίας, με κάτι που έγραψα προ δεκαετίας και θα κλείσω με την τελευταία έβδομη πρόταση σας
Έγραφα "Η ανεξαρτησία πρέπει να θεωρείται πρωτεύουσας σημασίας για την επιτυχία ενός Οργανισμού Προμηθειών και Υποστήριξης...(έχοντας προηγουμένως εξηγήσει τον όρο Logistics, ως ολοκληρωμένη αντίληψη Προμηθειών και Υποστήριξης, η διεθνώς γνωστή σήμερα ως "Integrated Logistics Support -ILS" στο δημοσιευμένο κεφάλαιο της μεταπτυχιακής μου διατριβής στο Αμερικάνικο περιοδικό Logistics Spectrum, v.35, i.3, Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2001, με τίτλο άρθρου "Organisation Structure Servicing Partnerships in Defence Supply Chain", συγκεκριμένα έγραφα: «Independence should be considered to be of great importance in the success of the Logistics Organisation…” Σελ.36, μεσαία στήλη, αρχή δεύτερης παραγράφου. Το πλήρες άρθρο στο  http://jointstaffintegrdefloggr.blogspot.com/2001/09/david-moore.html), 

Ενημερώνω τον κ. Υπουργό, ότι για τις εισηγήσεις μου στην περίοδο 2000-2002 που δημοσιεύθηκαν σε διεθνή περιοδικά (βλ. στην ίδια ιστοσελίδα), μετατέθηκα δυσμενώς στην Πάρνηθα και επιπλήχθηκα για «κρίσεις και αιχμές» κατά υπηρεσιακών οργάνων, την οποία ακύρωσα δικαστικά μετά από 4 έτη, στα οποία κι ο κ. Υπουργός, παρά τις καλές του προθέσεις στήριζε την Κυβέρνηση, τους κομματικούς εγκάθετους σε όλα τα Υπουργεία. Δεν παρακάλεσα για καμία θέση, όμως κανείς δεν με έψαξε, παρότι η Υπηρεσία πλήρωσε για τις σπουδές μου περί τις 50.000£, κι ενώ οι θέσεις μου υιοθετήθηκαν πλήρως, το 2007 από το Ηνωμένο Βασίλειο (http://jointstaffintegrdefloggr.blogspot.com/2009/10/blog-post.html).

Θα κλείσω με μία ερώτηση κρίσεως για την 7η πρόταση σας για τη μείωση του αριθμού των βουλευτών: Αν μειωθούν οι βουλευτές, αυξάνονται ή μειώνονται οι πιθανότητες ανανέωσης της Βουλής με νέους ανθρώπους; Ποιον συμφέρει η μείωση; Τον εκάστοτε Υπουργό με αναγνωρίσιμο όνομα, ή τον άγνωστο κι αφανή γνώστη των θεμάτων και των λύσεων; 

Θα το θεωρούσα πιο έντιμο εάν η μείωση συνδυάζονταν με έξοδο από τη Βουλή μετά από 1-2 θητείες.

Συνεπώς ανεξαρτήτως των καλών προτάσεων σας και της μεγάλης πράγματι προσφοράς στον τόπο, καλύτερα να βγουν κι άλλοι από τα τόσα εκατομμύρια Ελλήνων, κι αν θέλετε να συνεχίσετε στην πολιτική μπορείτε να κάνετε αυτοκριτική και με τη σοφία των τόσων ετών να συμβουλεύετε τους νεότερους.

Όμως αμετανόητα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, προτάσεις για τα προφανή κι αναγκαία που δεν έγιναν, ανάμεσα στα τόσα που έγιναν αλλά και στα καθημερινά "ράβε ξήλωνε" που μας άλλαξαν τα φώτα με νόμους που άλλαζαν όποτε άλλαζε ο Υπουργός και ποτέ δεν εφαρμόζονταν, κι έμαθε ο κόσμος στο χάος... θα κατανοούσα αυτές τις προτάσεις, εάν προηγουμένως εξηγούσατε  ταυτόχρονα γιατί δεν έγιναν, γιατί δεν λειτούργησε κράτος αξιοκρατίας και αν φυσικά ζητούσατε συγνώμη κι ανοίγατε το δρόμο σε άλλους να συνεχίσουν.

Κι αν τα γράφω, από εκτίμηση τα γράφω, επειδή σας εκτιμώ  για τα πολλά θετικά έγιναν στα 30 χρόνια που υπηρετήσατε την Πατρίδα μέσα από το ΠΑΣΟΚ, για την υστεροφημία σας. Και για να μην είστε βαρίδιο σε όσους νέους ανθρώπους βρίσκονται γύρω σας (προφανώς εμένα δεν θα με βρείτε εκεί όμως είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποκαλύπτονται τα Παραμύθια της Flyover και πόσο θα μας ταλαιπωρήσει

Οι ασκοί του εώλου (Ν.Σαραντάκος κατά Γ.Μπαμπινιώτη)

Παλαιστινιακό - Η Λύση της Ανταλλαγής Πληθυσμών