Για Λόγους Τιμής δεν μου Επιτρέπεται να Υποστηρίξω την Αθώωση Επιτιθέμενου Πισώπλατα κατά Αλλοδαπού Εργαζόμενου, Επειδή τον Αντιπαθούμε Λόγω Χώρας Προέλευσης




Πληροφορήθηκα για την συγκέντρωση που ετοιμάζουν οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, τα σωματεία των ΟΤΑ, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, φοιτητικοί σύλλογοι, τοπικά εργατικά σωματεία, πρωτοβουλίες κατοίκων και συλλογικοί - κοινωνικοί φορείς της πόλης για την αθώωση των τριών εργαζομένων που διώκονται για την υπόθεση Φούχτελ. 

Δεν είμαι ενήμερος για το κατηγορητήριο και στην ανάρτηση από όπου το διάβασα δεν γράφει λεπτομέρειες (http://www.facebook.com/events/264360433686722/permalink/266934500095982/). Αν πραγματικά διώκονται γιατί άσκησαν το δικαίωμα της διαδήλωσης προφανώς θα είναι αθώοι! Θα μου πείτε ότι είναι συγκαλυμμένη δίωξη; Δεν το αποκλείω, καθώς δεν γνωρίζω ποιοι ακριβώς κατηγορούνται, όμως έχω επιφυλάξεις, διότι είδα στην τηλεόραση κάποιον που σαφώς επιτίθετο από πίσω στον Φούχτελ.  
Ούτε γνωρίζω αν ο Φούχτελ έχει κάποιο «ποσοστό αναπηρίας», όπως ακούστηκε (και δεν το αποκλείω να είναι και φήμη). Βέβαια για την Ελλάδα όπου κι οι νέοι συνταξιοδοτούμαστε, κι οι υγιέστατοι κρίνονται ανάπηροι… ποιος στη χώρα μας θα φαντάζονταν ότι ένας ανάπηρος θα εργάζονταν;

Προσωπικά για να πάω στην πορεία, θα ήθελα προηγουμένως να έχω ξεκαθαρίσει αυτά τα δύο ζητήματα και τέλος να γνωρίζω ότι δεν διώκεται ο άνανδρος που του επιτίθεται πισώπλατα στον Φούχτελ (είτε είναι ανάπηρος είτε όχι, δεν το θεωρώ παλικαριά αυτό που είδα στην τηλεόραση). Σαφέστατα δικαιούται κι αυτός συμπαράσταση ως άνθρωπος, διότι όλοι κάνουμε λάθη. Αλλά συμπαράσταση νομική, ανθρώπινη, κατανόησης και στήριξης, εφόσον μετανιώνει ή για να κατανοήσει το λάθος του. 
Εάν όσοι είδαν τον επιτιθέμενο από πίσω στον Φούχτελ, έχουν την πρόθεση να καταθέσουν το γεγονός και να συμβάλουν στην δίωξη και καταδίκη του συγκεκριμένου ατόμου (άλλωστε πταίσμα θα είναι, δεν είναι κακούργημα, αλλά και κακούργημα να είναι να του δοθούν όλα τα ελαφρυντικά και σαφέστατα να προασπιστούν όλα του τα δικαιώματα όμως εκτιμώ ότι δεν πρόκειται περί τούτου). Όμως δεν βλάπτει να γνωρίζουμε ποιοι έχουν αυτή την ηθική κατάπτωση, να επιτίθενται πισώπλατα σε κάποιον άλλο εργαζόμενο, κι εάν είναι κολάσιμη ας το κρίνει η Δικαιοσύνη και δεν βλέπω το λόγο να αξιώνουμε να αθωωθεί, αγνοώντας το κατηγορητήριο. 

Επειδή όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν τα είδα πουθενά ως πληροφόρηση, δεν μου αρκεί για να υποστηρίξω άκριτα την αθώωση καθώς προσωπικά εμπιστεύομαι την Δικαιοσύνη που δεν έχει ανάγκη από διαδηλώσεις. Προέχει να γίνουμε πρώτα υπεύθυνοι πολίτες και μετά να υπερασπιστούμε και το δικαίωμα της διαδήλωσης. Διότι διαδήλωση, μόνο οι πολίτες μπορούν να κάνουν. 

Τις τακτικές προπηλακισμού, ανάλογες που ακολουθεί η Χρυσή Αυγή, για τους μετανάστες, και μας ντροπιάζουν όλους τους έντιμους πολίτες, δεν θα το δεχθώ να γίνεται και να το υποστηρίζουν μάλιστα και δάσκαλοι και γιατροί. Διότι κι η επίθεση σε κάποιον, επειδή είναι Γερμανός, είναι κι αυτή ρατσιστική βία. Η βία κι ο ρατσισμός, δεν είναι διαφορετικός όταν απευθύνεται σε πρόσωπα που αντιπαθούμε λόγω της εθνικότητας τους. Αυτός ακριβώς αυτός είναι ο ορισμός του ρατσισμού και θα περίμενα να ντρέπονται όσοι δεν το ξεκαθαρίζουν εξ αρχής και δεν στιγματίζουν εξ’ αρχής την επίθεση σε έναν αλλοδαπό. 

Ζητώ συγνώμη και θα ανακαλέσω εάν έχουν οι εμπλεκόμενοι, και δεν το γνωρίζω, καταδικάσει και στιγματίσει την δράση του συγκεκριμένου ρατσιστή, κι όχι διαδηλωτή, που είδαμε όλοι στην τηλεόραση και θα έπρεπε πρώτα για αυτό να φωνάξουμε. 

Ζητώ συγνώμη που ούτε εγώ το έκανα νωρίτερα.


Σχόλια

Ο χρήστης Γιάννης Καραμήτρος είπε…
Ζητώ συγνώμη και θα ανακαλέσω εάν έχουν οι εμπλεκόμενοι, και δεν το γνωρίζω, καταδικάσει και στιγματίσει την δράση του συγκεκριμένου ρατσιστή, κι όχι διαδηλωτή, που είδαμε όλοι στην τηλεόραση και θα έπρεπε πρώτα για αυτό να φωνάξουμε.

Μάλλον δεν θα χρειαστεί να ανακαλέσεις μιας και οι εμπλεκόμενοι μάλλον θα υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι θύματα πλεκτάνης κλπ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποκαλύπτονται τα Παραμύθια της Flyover και πόσο θα μας ταλαιπωρήσει

Οι ασκοί του εώλου (Ν.Σαραντάκος κατά Γ.Μπαμπινιώτη)

Παλαιστινιακό - Η Λύση της Ανταλλαγής Πληθυσμών