Στρατηλάτης! Θα κάνουμε τη Θεσσαλονίκη Βαλκανικό Κέντρο Ξιφασκίας

Προσκαλούμε όλους τους πολίτες, παλιούς και νέους φίλους της ξιφασκίας, ανεξαρτήτως πόσο γνωρίζουν. και τις αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησεης σε θέματα Αθλητισμού (Αντιδήμαρχοι πολιτισμού, αθλητιμού, νεολαίας αλλά και κοινωνικης πολιτικής για άτομα με αναπηρίες κλπ) να έρθουν στη Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) να παρακολουθήσουν τους αγώνες ξιφασκίας "Στρατηλάτης 2012", κι εφόσον έχουν δελτίο αθλητού φυσικά να συμμετάσχουν, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012. 
Θα συμμετάσχουν σύλλογοι ξιφασκίας από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πρόγραμμα αγώνων: 
Σαββάτο 10 Νοεμβρίου 2012 
09:30 ατομικοί αγώνες στο Ξίφος Μονομαχίας Aνδρών
12:30 Επίδειξη Αγώνας Σπάθης.
12:40 Επίδειξη Αγώνας Ξίφους Ασκήσεως
13:50 Λήψη Αναμνηστικής Φωτογραφίας Αγώνων.
13:00 ατομικοί αγώνες στο Ξίφος Μονομαχίας Γυναικών.
Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 
09:00 ομαδικοί αγώνες στο Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών
10:00 ατομικοί αγώνες στο Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων
12:00 ατομικοί αγώνες στο Ξίφος Μονομαχίας Παγκορασίδων
14:00 ομαδικοί αγώνες στο Ξίφος Μονομαχίας Γυναικών.
Ειδικότερα το Τμήμα Ξιφασκίας του Γ.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης, έχει θέσει σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης της ξιφασκίας σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. 
Στα πλαίσια αυτάΣτα πλαίσια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν και αγώνες επίδειξης σπάθης και ξίφους μονομαχίας. διοργανώνει τον τρίτο κατά σειρά αγώνα ξιφασκίας στο 2012, το Κύπελλο «Στρατηλάτης» στην πόλη της Θεσσαλονίκης με τους προηγούμενους δύο αγώνες, τα Κύπελλα :

α. το Διεθνές «100 Χρόνια Βαλκανικών Πολέμων» στις 14 Ιαν.2012 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης και 

β. «Μακεδονία» στις 21-22  Απριλίου 2012 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία.
Από φέτος η αθλήτρια μας Ελένη Πασχαλίδου είναι Πρωταθλήτρια Ελλάδας, από το Μάιο 2012, ενώ ο Σύλλογος μας είναι 5ος στην Πανελλήνια κατάταξη συνολικά (1ος στη Θεσσαλονίκη), με 7ο τον Μ.Αλέξανδρο Κορδελιού, 12ο τον Ηρακλή και 25η την Μακεδονική Λέσχη. 

Έχουμε ήδη συμμετάσχει σε δύο διεθνείς συναντήσεις στο Βελιγράδι (Νοε.11) και στην Κραϊόβα (Οκτ,12). 

Για την διάδοση του αθλήματος υλοποιούμε αθλητικές επιδείξεις, φέτος για δεύτερη χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και σε πεζοδρομήσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνοντας μάλιστα Πρωτάθλημα Δημοτικών Κοινοτήτων.

Επίσης, φετος για πρώτη χρονιά, σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο ή και ανεξάρτητα, έχουμε πραγματοποιήσει παρουσιάσεις του αθλήματος στους Γυμνασττές αλλά και σε Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμων Θεσσαλονίκης, της Θέρμης και της Νεάπολης – Συκεών, κι έπονται παρουσιάσεις οπουδήποτε προσκληθούμε. 


Στόχος μας η ανάπτυξη φυτωρίων ανάπτυξης του αθλήματος στα ίδια τα σχολεία, η διοργάνωση σχολικών πρωταθλημάτων κι η δημιουργία υγιών ομάδων ξιφασκίας και στα τρία όπλα – Ολυμπιακά αγωνισματα, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.  

Από τις συνδρομές και μόνο των αθλητών μας, χωρίς καμία κρατική ή άλλη επιδότηση, αγοράσαμε εξοπλισμό ξιφασκίας, τρία πλήρη μηχανήματα αγώνων και τρία ασύρματα μηχανήματα προπονήσεων, ώστε έχουμε πλέον ευχέρεια για την αυτοδύναμη  διοργάνωση αγώνων και φιλοδοξούμε εντός του έτους να εξασφαλισουμε ξένο προπονητή για τους επίλεκτους αθλητές μας, ώστε να διεκδικήσουμε διεθνείς διακρίσεις. 

Θα χαρούμε να σας δούμε στους αγώνες μας, οποιαδήποτε χρονική στιγμή μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς οι αγώνες διαρκούν σχεδόν όλη την ημέρα, από τις 9πμ ως τις 5μμ τουλάχιστο, Σάββατο και Κυριακή, ή όποτε άλλοτε ευκαιρείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, και να συζητήσουμε για την παραπέρα ανάπτυξη της ξιφασκίας στο Δήμο ή στο σχολείο σας, όχι μόνο των αρτιμελών αλλά και των ατόμων με αναπηρία (ξιφασκία με αμαξίδιο) ώστε η Θεσσαλονίκη, ανεξαρτήτως ποιος ή ποιοι Δήμοι θα ενδιαφεθούν και θα συνδράμουν, να καταστεί διεθνές κέντρο της Ξιφασκίας με όσα οφέλη αυτό θα έχει από πλευράς προβολής, τουρισμού, αλλά και διεθνούς διάκρισης αθλητών της πόλης μας. Ενδιαφερόμαστε και είμαστε στη διάθεση κάθε Δήμου, Δημοτικής Ενότητας ή Κοινότητας για την κοινή σχεδίαση και ανάπτυξη αυτών των στόχων, ώστε, οποιοσδήποτε φορέας ενδιαφερθεί να να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια αυτή. 
                                            
Θα χαρούμε να σας δούμε στους αγώνες μας, και να συζητήσουμε για την παραπέρα ανάπτυξη της ξιφασκίας οπουδήποτε εκδηλωθεί ενδιαφέρον, ώστε η Θεσσαλονίκη συνολικά να καταστεί διεθνές κέντρο της Ξιφασκίας με όσα οφέλη αυτό θα έχει από πλευράς προβολής, τουρισμού, αλλά και διεθνούς διάκρισης αθλητών της πόλης μας. 

Σχόλια

Ο χρήστης Ιωάννης Μανομενίδης είπε…
Φωτογραφίες των αγώνων http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10151094214730124&type=1

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποκαλύπτονται τα Παραμύθια της Flyover και πόσο θα μας ταλαιπωρήσει

Οι ασκοί του εώλου (Ν.Σαραντάκος κατά Γ.Μπαμπινιώτη)

Παλαιστινιακό - Η Λύση της Ανταλλαγής Πληθυσμών