Εάν η Δικαιοσύνη Ερμηνεύει τους Νόμους, ή τι Άλλο Κάνει, δεν Απαλλάσσει τον Υπουργό κ. Τσιρώνη να τους Εφαρμόζει.

Να με συγχωρείτε, αλλά έχω προ πολλού χάσει πάσα ιδέα από τον Τσιρώνη, πολιτικά πάντα εννοώ, και δεν με εκπλήσσει η δήλωση του σήμερα στην ΕΡΤ, ότι "η ερμηνεία των νόμων δεν είναι αρμοδιότητα της εκτελεστικής εξουσίας αλλά της δικαστικής" με αφορμή την άδεια που έδωσε το Υπουργείο για σφαγή στην Καβάλα, χωρίς αναισθητοποίηση με σκοπό την εξαγωγή τους. Υποθέτω ότι για να ζητηθεί η έγκριση του Υπουργείου, η αρμόδια υπηρεσία θεωρούσε ότι απαγορεύεται η συγκεκριμένη διαδικασία και ζήτησε οδηγίες και την ανάληψη της ευθύνης από το Υπουργείο (για την παρανομία). Θα παραθέσω λοιπόν τι προβλέπει το Σύνταγμα και στη συνέχεια τι αποφάσισαν και οι Οικολόγοι Πράσινοι πριν μία εβδομάδα για το θέμα, για να γίνει και σε εσάς σαφές πόσο... ασυνάρτητα είναι όσα λέει και κάνει, θεωρώ καλόπιστα χωρίς σκοπιμότητα συμφέροντος και διαπλοκής (πέρα από την σταθερότητα της καρέκλας του), αλλά, από όσο τον γνωρίζω, εκτίμηση κάνω, για να καλύψει το λάθος του ή το λάθος των συνεργατών του.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας στην οποία είναι Υπουργός ο κ. Τσιρώνης, η αυθεντική ερμηνεία των νόμων (άρθρο 77) "...ανήκει στη νομοθετική λειτουργία" (δηλαδή στη Βουλή), ενώ η κυβέρνηση (άρθρο. 81) "...κατευθύνει σύμφωνα με τους ορισμούς του Συντάγματος και των νόμων...". Δηλαδή ο Υπουργός, όταν δίνει οδηγίες, τον νόμο εφαρμόζει. Τώρα τι σημαίνει η φράση του ότι "τα δικαστήρια ερμηνεύουν..." δεν καταλαβαίνω. Δηλαδή ο Υπουργός και οι σύμβουλοι του κατευθύνουν σύμφωνα με τους νόμους χωρίς να τους ερμηνεύουν; Δεν καταλαβαίνω! Πάντως οι δικαστές, ακόμη κι αν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους θα διαβάσουν και προφανώς θα ερμηνεύσουν τους νόμους. Προφανώς θέλει να πει, πάτε στα δικαστήρια κι εάν κάνουμε λάθος θα εφαρμόσουμε την απόφαση τους. Πάντως οι δικαστές, ακόμη κι αν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους θα διαβάσουν και προφανώς θα ερμηνεύσουν τους νόμους, αυτό δεν σημαίνει ότι μέχρι τότε ο Υπουργός μπορεί να κάνει ότι θέλει, πέρα από το να προσπαθεί να κάνει κι αυτός έντιμα και ειλικρινά την ερμηνεία του νόμου που θα εφαρμόσει.
Όμως τελικά, τι κάνουν τα δικαστήρια; Κατά το Σύντ. 87, "...η δικαιοσύνη απονέμεται από τα δικαστήρια".
Συνεπώς, κ. Υπουργέ, εάν το δικαστήριο στην Καβάλα, που προσέφυγαν οργανώσεις πολιτών που προσβάλλονται από την κατεύθυνση που δώσατε, την άδεια σφαγής χωρίς αναισθητικό για θρησκευτικούς λόγους (όπως λέτε), τους δικαιώσει, θα έχει κρίνει ότι κάνετε λάθος στην έγκριση που δώσατε και ότι αδικήσατε κάποιον στην άσκηση των καθηκόντων σας, λόγω του ότι δεν κατευθύνατε τις υπηρεσίες σας σύμφωνα με το Σύνταγμα και το Νόμο.
Το αστείο είναι (αστείο για κλάματα δηλαδή) ότι η εξαίρετη δημοσιογράφος, που ήταν πολύ καλά διαβασμένη, η κυρία Ελένη Ηλιοπούλου (από το ZooSOS) του εξηγούσε το θέμα, ότι είναι για εμπορικό σκοπό (εξαγωγές) αλλά και το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων (του κόμματος που ανήκει ο Γιάννης Τσιρώνης) έχει αναρτήσει στη σελίδα του σχετική απόφαση κι επιχειρήματα που εξηγούν ότι η εξαίρεση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού αφορούν θρησκευτική κοινότητα στην επικράτεια τους, ο Υπουργός κάλυψε πλήρως τον συνεργάτη του κ. Αντώνογλου, ότι δεν έχει κάνει κάποιο λάθος. Διότι "σφαγεία χαλάλ υπάρχουν..." όπως είπε ο Υπουργός. Αντίθετα αλγεινή εικόνα εμφάνισαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Αγγελίδης, Χρήστος Παγώνης, που αντί να ελέγχουν, προσπαθούσαν πως να προστατέψουν τον Υπουργό.

Οπότε, ας κάνει καλά ο Υπουργός την δουλειά του, κι ας αφήσει την δικαιοσύνη, κατά μέρους, διότι γνωρίζει καλύτερα τι κάνει. Αλλά είναι κρίμα που προήλθε από τους Οικολόγους και δεν μπαίνει στον κόπο να διαβάσει την απόφαση του κόμματος του που αναφέρει ότι "... επιτρέποντάς την μόνο υπό πολύ σαφείς προϋποθέσεις και αποκλειστικά για τις θρησκευτικές κοινότητες στην ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ τους. Συγκεκριμένες θρησκευτικές κοινότητες στην Ευρώπη επικαλούνται τις παραδόσεις τους και αιτούν την εξαίρεση των πρακτικών τους από τον Κανονισμό όσον αφορά την αναισθητοποίηση, ενώ συγκεκριμένα Κράτη μέλη τις χρησιμοποιούν για να προωθήσουν άλλα συμφέροντα - συνήθως οικονομικά - όπως εκείνα του τομέα εξαγωγής κρέατος προς χώρες με μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό, προχωρώντας σε καταστρατήγηση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας και την ευχέρεια εξαίρεσης από τον Κανονισμό την οποία παρέχει υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις". Βασίσου λοιπόν εσύ Υπουργέ μου στους εξαίρετους νομικούς που έχεις και προστάτεψε τους, εάν πράγματι αυτοί έτσι σε συμβούλεψαν, διότι προσωπικά έχω χάσει πάσα ιδέα για εσένα. http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=6417:2017-03-14-18-29-08&catid=20:councildec&Itemid=37

Σχετικό το άρθρο στο Tvxs http://tvxs.gr/news/animals/koser-i-sfagi-zoon-xoris-anaisthitopoiisi-irthe-kai-stin-ellada

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποκαλύπτονται τα Παραμύθια της Flyover και πόσο θα μας ταλαιπωρήσει

Οι ασκοί του εώλου (Ν.Σαραντάκος κατά Γ.Μπαμπινιώτη)

Παλαιστινιακό - Η Λύση της Ανταλλαγής Πληθυσμών