Το Δημοψήφισμα Ενοχλεί Όσους Βλέπουν το Σωστό που δεν το Έκαναν Όταν Ήταν η Σειρά τους

Τι μας λένε όσοι είναι εναντίον του δημοψηφίσματος; Ότι δεν μας εμπιστεύονται; Όλοι καταλαβαίνουμε ότι "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια", διότι πως αλλιώς να πει κανείς ότι είναι σωστό το δημοψήφισμα, όταν δεν το έκανε όταν ήταν η σειρά του; 

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, έχουν πλέον έρθει σε δυσχερέστατη πολιτική θέση, διότι δεν μπορούν τώρα ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος να πουν ότι εάν το είχαμε κάνει τότε θα είχαμε το λαό με το μέρος μας και θα είχαμε πετύχει. Θεώρησαν ότι είναι σωστότερο να έχουν άλλους συμμάχους, και δεν τους βγήκε, θα ήλπιζαν (ασεβείς πόθοι) να ήταν κι ο ΣΥΡΙΖΑ όπως το ΠΑΣΟΚ κι η ΝΔ, όμως αποδεικνύεται ότι δεν είναι ίδιοι. Αυτή τη φορά ο λαός εξέλεξε ανθρώπους που πίστευαν αυτό που έλεγαν και δεν τον κορόιδεψαν. Ακόμη κι αν δεν είχαν τη σωστή εικόνα για την καλή Ευρωπαϊκή Τράπεζα και τους αγαθούς δανειστές, ακόμη κι αν δεν γνώριζαν καλά την οικονομική θεωρία, τη θεωρία παιγνίων ή ότι άλλο θεωρεί κανείς, όπως δεν γνώριζαν ο Παπανδρέου ότι δεν υπήρχαν χρήματα, όπως δεν γνώριζε ο Σαμαράς ότι δεν μπορούσε να φύγει από το μνημόνιο, ο Τσίπρας όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει αυτά που υποσχέθηκε, αντίθετα με τους προκατόχους του, επιστρέφει στο λαό και του το λέει, του ζητάει να αποφασίσει, όπως ο λαός οφείλει να αποφασίσει ακόμη και να αλλάξει τη γνώμη του, διότι το βέβαιο είναι ότι στις εκλογές δεν ψήφισε υπέρ του μνημονίου, κάτι που το παραβίασαν ο Παπανδρέου (που πήγε να το σώσει με το δημοψήφισμα αλλά τον έριξε ο Βενιζέλος, βλ. Ιωάννη Μανομενίδη, «Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το Πήδημα», Επικαιρότητα Κόντρα στο Ρεύμα, 31 Οκτωβρίου 2011, http://imanomen.blogspot.gr/2011_10_01_archive.html)

Συνεπώς η Κυβέρνηση είναι συνεπέστατη που απευθύνεται στον Ελληνικό λαό σε αντίθεση με τον Σαμαράς που άλλα υποσχέθηκε κι άλλα έκανε, τώρα ως αντιπολίτευση θα ήθελε προφανώς κι οι άλλοι να κάνουν τα ίδια. Είναι προφανές ότι η Αριστερά, ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι είχε λάθος αντίληψη για την Ευρώπη και την τρόϊκα, εάν είμαστε ειλικρινείς πρέπει να παραδεχθούμε ότι η μη υλοποίηση μέτρων τα οποία δεν υπήρχαν στο πρόγραμμα της, χωρίς αλλαγή της λαϊκής εντολής θα είναι πράξη δημοκρατικής συνέπειας. Εάν το είχε κάνει κι ο Σαμαράς όταν δεν μπορούσε να εφαρμόσει τις υποσχέσεις του θα ήταν δημοκράτης και θα είχε σεβαστεί την λαϊκή εντολή, κι αν είχαμε τότε αποφασίσει ο λαός να δεχθεί το μνημόνιο θα το είχαμε υποστηρίξει και δεν θα περνούσαμε τόσα χρόνια να μαλώνουμε μεταξύ μας. Εάν είχε περάσει ακόμη περισσότερο το δημοψήφισμα του Παπανδρέου, τότε θα είχαμε από τότε λύσει το πρόβλημα, είτε με "ναι" είτε με "όχι" δεν θα είχαμε χάσει τις περιουσίες μας. Προσωπικά το είχα καταλογίσει τότε υπέρ του Παπανδρέου και το ίδιο θεωρώ και τώρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και η σύσσωμη στάση του κόμματος υπέρ της απόφασης (σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που διχάστηκε προεξάρχοντος του Βενιζέλου που παρότι συνταγματολόγος αντιτάχθηκε).

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι απολύτως έντιμη και πολιτικά επιτακτική! 
Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάθημα δημοκρατίας σε κατ' όνομα συνταγματολόγους, που το μόνο που έκαναν πολύ καλά, ήταν να κατακουρελιάσουν το Σύνταγμα. Αξιοποίησαν την επιστημονική τους γνώση κι ιδιότητα για να ταπεινώσουν το Πολίτευμα μας.

http://www.parliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/apofasi-upourgikou-sumbouliou.pdf

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποκαλύπτονται τα Παραμύθια της Flyover και πόσο θα μας ταλαιπωρήσει

Οι ασκοί του εώλου (Ν.Σαραντάκος κατά Γ.Μπαμπινιώτη)

Παλαιστινιακό - Η Λύση της Ανταλλαγής Πληθυσμών