Αναρωτιέμαι Εάν οι Αστυνομικοί Αισθάνονται την Ανάγκη Να Κάνουν Προληπτικά μία Βόλτα Γύρω από το Κτίριο τους;

Δικαζόμαστε μαζί με τον Χρύσανθο (αύριο Πέμπτη μεσημέρι στις 12 όλοι μας θα είμαστε στα δικαστήρια), τον χαμογελαστό μας "γίγαντα", που καθημερινά μας εξυπηρετεί στο παντοπωλείο μας, στο βίος-Coop, Κ.Καραμανλή 42 στη Θεσσαλονίκη.

Από όσα ακούω και αντιλαμβάνομαι, μιας και δεν ήμουν εκεί ο ίδιος, είχε την ατυχία να είναι λίγο πιο εύσωμος κι ενώ πήγε να ρωτήσει διευκρινήσεις για τη σύλληψη του Αντώνη (που ειρήσθω εν παρόδω μετά από τρεις ώρες αφέθηκε ελεύθερος εργαζόμενος κι αυτός πλην όμως καπνιστής - κόψτε το τσιγάρο βλάπτει την υγεία κι αν είστε έξω στο δρόμο άντε να δικαιολογηθείς και στην αστυνομία), μάλλον τον φοβήθηκαν τον "γίγαντα" μας και προληπτικά του πέρασαν τις χειροπέδες. Ποιος εκ των υστέρων θα παραδεχόταν την πατάτα που έκανε; Πέρασε λοιπόν, όλη τη νύχτα στο κρατητήριο, αφού χωρίς... προβοσκίδα δεν μπορούσε να αποδείξει ότι δεν ήταν ελέφαντας. Θεωρώ ότι είναι καθήκον όλων μας να είμαστε παρόντες στο δικαστήριο ώστε να είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για κανένα "αλητήριο", αλλά όλοι τον γνωρίζουμε ότι εργάζεται στο κατάστημα μας, έξω από το οποίο τον συνέλαβαν μόλις σχόλασε και βγήκε να τους ρωτήσει.
Ώρες - ώρες αναρωτιέμαι εάν θα συλλάμβαναν έναν ιερέα που βγαίνει από την εκκλησία που βρίσκεται ένα χιλιόμετρο κοντά στο Πολυτεχνείο.
Μήπως μετρούν την "παραγωγικότητα" των αστυνομικών τμημάτων με τις συλλήψεις, κι επειδή δεν προλαβαίνουν να πιάσουν τους πραγματικούς σαματατζήδες, πιάνουν εργαζόμενους στις δουλειές τους! κι ειδικά ο Χρύσανθος ήταν μέσα στο κατάστημα κι εργαζόταν, πριν βγει να τους ρωτήσει να μάθει!
Δεν θέλω να πιστέψω σε θεωρίες συνομωσίας ότι οι σαματατζήδες είναι πράκτορες της αστυνομίας ή συνεργαζόμενοι της Χρυσής Αυγής που έτσι κι αλλιώς δεν θα τους συλλαμβάναν, όμως το να συλλαμβάνουν έναν εργαζόμενο από το κατάστημα μας που τον γνωρίζω προσωπικά, είναι απόδειξη της αποτυχίας των υπηρεσιών ασφαλείας, διότι, αν μη τι άλλο, στο ίδιο τετράγωνο στην ακριβώς απέναντι γωνία (οδός Κατσιμίδη) βρίσκεται ένα κτίριο της αστυνομίας, των ΜΑΤ αν δεν κάνω λάθος, που το λιγότερο ένα κύκλο γύρω από το τετράγωνο θα έπρεπε να το έχουν κάνει οι εκέι εργαζόμενοι αστυνομικοί! Έστω και για λόγους ασφαλείας του κτιρίου τους! Εάν δεν γνωρίζουν τους ανθρώπους που εργάζονται στο τετράγωνο που κι οι ίδιοι έργάζονται (να ήταν και πολλά τα ανοικτά καταστήματα με την κρίση που ζούμε), τότε πραγματικά πρέπει να ανησυχούμε είτε ότι δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει γύρω τους, είτε ότι πραγματικά σκόπιμα δημιουργούν πρόβλημα σε ένα μη κερδοσκοπικό κοινωνικό συνεταιριστικό παντοπωλείο.
Πολλές οι απορίες, δεν θα κάνω το λάθος να τους ρωτήσω, προέχει η αθώωση του Χρύσανθου.

Υ.Γ. Εδώ η ανάρτηση του Μη Κερδοσκοπικού, Συνεταιριστικού Πανοπωλείου http://www.bioscoop.gr/2014/11/coop_18.html#comment-form

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποκαλύπτονται τα Παραμύθια της Flyover και πόσο θα μας ταλαιπωρήσει

Οι ασκοί του εώλου (Ν.Σαραντάκος κατά Γ.Μπαμπινιώτη)

Παλαιστινιακό - Η Λύση της Ανταλλαγής Πληθυσμών