Παιδαγωγικό Θέαμα...



του Μιχάλη Μιχελή *

Μαλακία χωρίς σύνορα!
Όταν είσαι εγκλωβισμένος. Όταν η ζωή σου γίνεται θέαμα. Όταν οι επιλογές σου είναι υπό διαρκή έλεγχο. Όταν τα όποια προβλήματα διαμονής αντιμετωπίζονται με θάνατο, είσαι θύμα ενός αρρωστημένου συστήματος.
Ο παράνομος μετανάστης, ο αναρχικός, ο διακονιάρης ρακοσυλλέκτης, ο απανταχού κατατρεγμένος, απόκτησαν ένα ακόμη «σύντροφο», στον μακρύ κατάλογο της συστημικής αναλγησίας.
Τ’ όνομά του είναι Μάριους. Δολοφονήθηκε χθες στην Κοπεγχάγη μ ένεση.
T’ οκτώ μηνών καμηλοπαρδαλάκι, γεννήθηκε από τον έρωτα των δυό σκλαβωμένων γονιών του, που στωϊκά ψυχαγωγούν χρόνια τώρα δια της αιχμαλωσίας τους, το φυσιολατρικό κοινό του Ζωολογικού Κήπου της δανικής πρωτεύουσας.
Τελικά τα ζώα των ζωολογικών κήπων, δεν έχουν ούτε το δικαίωμα ν’ αποκτούν απογόνους, γιατί όπως προσδιορίζει ο εν λόγω Ζωολογικός Κήπος, δεν υπάρχει χώρος για παραπανήσια πλάσματα.
Οι παρείσακτοι λοιπόν out!
Τώρα θα μου πεις γιατί δεν τα πάνε αλλού.  Διότι αν μεταφερθούνε σε άλλο ζωολογικό κήπο οι απόγονοι, θα επιφέρουν γονιδιακή διαταραχή, λόγω της  επιμειξίας! Οι ράτσες δεν πρέπει ν’ ανακατεύονται. Για την άλλη οικολογική πρόταση, η λύση της μεταφοράς στην άγρια φύση δεν ενδείκνυται, γιατί  δεν μπορούν να προσαρμοστούν τα ζώα της αιχμαλωσίας, στο δύσκολο γι αυτά περιβάλλον.
Άρα τι μένει; Η ευθανασία. Το κρέας του Μάριους, θα ταΐσει τ’ αρπακτικά του Ζωολογικού Κήπου. Σκληρή απόφαση αλλά παστρικιά!
Τα προβλήματα χιλιάδες, η αναλγησία δεδομένη, ο κόσμος εγκλωβισμένος από τα μύρια αδιέξοδα του και η εν Ελλάδι κοινοβουλευτική «παιδική χαρά», ψάχνει τρόπους για να ψυχαγωγεί το φιλοθεάμον κοινό.
Με λίστα, με σταυρό, με φωνές και με καυγάδες, ο ντουνιάς φτιάχνει μπλόκα στα σύνορα του, όχι μόνο για τους μετακινούμενους, αλλά προπαντός για ν’ ανακόψει την μαλακία  που δεν έχει σύνορα!   
Σ’ ένα ιστότοπο  http://www.thepetitionsite.com/528/607/193/save-marius-the-giraffe-from-the-bolt-gun-now/  μαζεύτηκαν 27.000 συμπαράστασης στο Μάριους.
Όμως χθες το πρωί, ξεψύχησε (συνημμένη φωτογραφία), μπρος στα μάτια των θαυμαστών του.
Ήταν σκληρός τούτος ο κόσμος για σένα, μικρό μου πλασματάκι. Καλό ταξίδι!

* Ο Μιχάλης Μιχελής είναι δημοσιογράφος, μέλος των Οικολόγων Πράσινων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποκαλύπτονται τα Παραμύθια της Flyover και πόσο θα μας ταλαιπωρήσει

Οι ασκοί του εώλου (Ν.Σαραντάκος κατά Γ.Μπαμπινιώτη)

Παλαιστινιακό - Η Λύση της Ανταλλαγής Πληθυσμών