Ὦ ξεῖν᾿, ἀγγέλλειν Λακεδαιμονίοις...

Οι Οικολόγοι Πράσινοι με το σύνθημα "άνθρωποι μαζί, έξω οι Ναζί" προτάσσουμε την ανθρωπιστική διάσταση του πολιτισμού μας και την ανάγκη ενότητας όλων των ανθρώπων απέναντι στον απάνθρωπο Φασισμό. Για εμάς, που συμμετείχαμε μαζί με άλλους που διατρανώσαμε την θέληση μας να αντιταχθούμε στο φασισμό της Χρυσής Αυγής, δεν χωρούν στις διαδηλώσεις μας η λεκτική βία κι η συγκρουσιακή αντιπαράθεση με την Αστυνομία. Σβήνοντας τις φωτιές που άναβαν κάποιοι προπορευόμενοι διαδηλωτές, δώσαμε το δικό μας στίγμα και τη διαφωνία μας σε αυτές τις πρακτικές της βίαιης και καταστροφικής αντιπαράθεσης και θα θέλαμε η άποψη μας να γίνει πλειοψηφική στην Ελληνική κοινωνία, να κατεβαίνουν ειρηνικά όλοι οι δημοκράτες στο δρόμο όταν ένας νέος άνθρωπος γίνεται έτσι άνανδρα θύμα του φασισμού. 
Η ουσία της αντιπαράθεσης μας με το φαινόμενο του φασισμού είναι η αποκήρυξη της βίας που τρέφει το Φασισμό. Απάντηση στο Φασισμό είναι η ενημέρωση κι η γνώση. Ενημέρωση όσων λιγότερο μορφωμένων πέφτουν θύματα του διότι η Ελλάδα, ως κοιτίδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας, δεν μπορεί να είναι φασιστική. Όχι ότι είναι αδύνατο να συμβεί, αλλά διότι όταν αυτό συμβεί η Ελλάδα θα έχει εκπνεύσει. Αυτό συνέβη στην κατοχή που ορισμένοι δειλοί ή φιλάργυροι, συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές, καταδίδοντας όσους υπερασπίζονταν την Πατρίδα, κι άρπαζαν τις περιουσίες των θυμάτων τους. Ποιος Σπαρτιάτης ήταν φιλάργυρος; Ποιος Σπαρτιάτης στην κακουχία και στην κρίση θα τα έβαζε με τον αδύναμο για να αρπάξει τα ξένα και να επιβιώσει ο ίδιος; Μόνο ο προδότης!

          Πρόκειται λοιπόν για προδοσία των Αξιών που οι πρόγονοι μας παρέδωσαν, που κι εμείς οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας. Όποιος συνεπώς προσχωρεί στο Φασισμό και γίνεται Χρυσαυγίτης, δεν είναι απλώς ανιστόρητος, αλλά προδίδει τις ιερές παρακαταθήκες των προγόνων μας. Οι εκδηλώσεις μνήμης στις Θερμοπύλες από τη Χρυσή Αυγή είναι ύβρις σε αυτούς που έπεσαν υπέρ βωμών κι εστιών. Δυστυχώς η μακρόχρονη ευημερία που ζήσαμε, η πνευματική παρακμή μίας κοινωνίας που εθίστηκε στον άρτο και στα θεάματα, οδηγεί αρκετούς νέους να θεωρούν ότι ένα μυώδες σώμα αρκεί για να είναι κανείς Έλληνας. Όμως δυστυχώς γι αυτούς το υγιές σώμα προϋποθέτει και νου υγιή και δυστυχώς παραβλέπουν, όσοι εξελληνίστηκαν ως Ρωμιοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι κι έγιναν Έλληνες μέσω της θρησκείας μας, μέσω μίας θρησκείας που είναι καθαρά ανθρωποκεντρική, καθώς η συνεισφορά του Ελληνισμού στον Εβραϊσμό ήταν ο ανθρωποκεντρικός πολιτισμός των Ελλήνων που οδήγησε στο Χριστιανισμό, δεν μας καθιστά "εξ' αίματος" Έλληνες, διότι οι σύγχρονοι Έλληνες είμαστε κατ' αρχήν Έλληνες στο πνεύμα, κι ίσως κάποιοι να έχουμε και φυλετική καταγωγή από τους Αρχαίους Έλληνες. Όσοι απεκδύονται τον ανθρωπισμό, παύουν να είναι κι Έλληνες. Διότι πως έξαφνα έγιναν Σπαρτιάτες οι Αρβανίτες; Όπως κατηγορούν άλλους ότι δεν είναι Μακεδόνες! Άνω του 50% έπιασε η Χρυσή Αυγή σε Αρβανιτοχώρια και νομίζουν ότι θα παραμείνουν Έλληνες με παγανιστικές τελετές και κραυγές μίσους στις Θερμοπύλες; 
Απλώς κακοί μαθητές ήταν στο σχολείο κι εύκολα αφελληνίζονται, όσοι βάρβαροι δεν εμπνεύστηκαν από τα γράμματα, απλώς συναρπάστηκαν από το μεγαλείο του Αρχαίου πνεύματος των προγόνων μας. Όσοι έπεσαν υπέρ βωμών κι εστιών στις Θερμοπύλες, έχυσαν το δικό τους αίμα και καλούσαν τον ξένο να γίνει αγγελιoφόρος τους πηγαίνοντας στη Σπάρτη να τους πει ότι έπεσαν πιστοί στο λόγο τους. 

Ὦ ξεῖν᾿, ἀγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ὅτι τῇδε κείμεθα τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι.

Ω, ξένε διαβάτη που περνάς, ανάγγειλε στους Λακεδαιμόνιους ότι ταφήκαμε εδώ, υπακούοντας στα προστάγματά τους.

Οι σημερινοί Χρυσαυγίτες, σκοτώνουν στις Θερμοπύλες τον Ξένο κι έτσι το μήνυμα των προγόνων μας, δεν θα φτάσει ποτέ στη σημερινή τους «Σπάρτη»...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποκαλύπτονται τα Παραμύθια της Flyover και πόσο θα μας ταλαιπωρήσει

Οι ασκοί του εώλου (Ν.Σαραντάκος κατά Γ.Μπαμπινιώτη)

Παλαιστινιακό - Η Λύση της Ανταλλαγής Πληθυσμών