Χριστουγεννιάτικες Σκέψεις

Η Χριστιανική μας παιδεία ή ακόμη πιο βαθιά ο ανθρωπισμός που έχει την ρίζα του στις κλασσικές σπουδές και συνδιαμορφώθηκε μέχρι τους πατέρες της Εκκλησίας μας δεν αφήνουν αμφιβολία ότι για το ποιος είναι ο πλησίον μας και τι είναι η Αγάπη.

Κι αν θυμηθούμε τις συνθήκες υπό τις οποίες ο Ιωσήφ με την Παρθένο Μαρία διέφυγαν παρανόμως για να σώσουν τον μικρό Ιησού πηγαίνοντας λάθρα στην Αίγυπτο, ίσως να δούμε με διαφορετικό μάτι αυτούς που ορισμένοι τους χαρακτηρίζουμε ως παράνομους λαθρομετανάστες.

Η αλήθεια είναι πραγματικά πολύ απλή. Απλώς ο ένας ληστής την βλέπει και σώζεται κι ο άλλος... ζητάει από τον Θεό να κάνει το θαύμα του εδώ στον κόσμο (σήμερα του ζητάμε να εξαφανιστούν δια θαύματος οι κατατρεγμένοι των τριτοκοσμικών καθεστώτων που περνούν ως ορδές τα σύνορα μας). Όμως για τον λόγο αυτό μας τους στέλνει για να μετανοήσουμε και να εφαρμόσουμε τον λόγο του, κι ας προσευχηθούμε να μην γίνουμε ποτέ ξανά οι ίδιοι κι οι οικογένειες μας θύματα τέτοιων ανακατατάξεων. Τις περάσαμε τελευταία φορά στις αρχές του 20ου αι., στην Κύπρο τις έζησαν και το 1974, πιο κοντά μας δεν θα μπορούσε να ήταν η Γιουγκοσλαβία, χθες η Λιβύη, σήμερα η Συρία, να μην σκεφτούμε την παρούσα οικονομική κρίση και το μέλλον της Ευρώπης... ήδη συμπολίτες μας έχουν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς.... ας μην είμαστε αγνώμονες της ευτυχίας μας κι ας δούμε τον άνθρωπο στην πόρτα μας ως τον πλησίον μας και στο πρόσωπο του τον ίδιο τον Χριστό που μας ικετεύει για τη δική μας σωτηρία.

Στα Χριστούγεννα δεν υπάρχει Έλληνας ή ξένος, νόμιμος ή παράνομος.
Υπάρχει μόνο ο Λόγος του Θεού, ο Λόγος της αγάπης που μας επιτάσσει  (απόσπασμα από την Κυριακή της Αποκρεώ) "...ας υποδεχθούμεν ξένους άστεγους και γυμνούς ας ενδύσσομεν για να κατοικήσουμεν εις την σκέπην του Ουρανίου Βασιλέως... ας κοιτάξωμεν φυλακωμένους για να λυτρωθώμεν...".

Καλά Χριστούγεννα!

Σχόλια

Ο χρήστης Γιάννης Καραμήτρος είπε…
Θα συμφωνούσα απόλυτα πρόπλο που δεν ισχύει για τους περισσότερους άγιους πατέρες της Εκκλησίας της Ελλάδας...
Ο χρήστης Ιωάννης Μανομενίδης είπε…
Άρα συμφωνείς απόλυτα, διότι με τον όρο "Πατέρες της Εκκλησίας" δεν αναφέρομαι καθόλου στην Εκκλησία της Ελλάδας :-) αλλά στους Πατέρες της Χριστιανικής Εκκησίας που τον 2ο ή 3ο αι. μ.χ. συμμετείχαν στις πρώτες οικουμενικές συνόδους και διαμόρφωσαν τα θεμελιωση στοιχεία του Χριστιανισμού, όπως ποια βιβλία ανήκουν στην Καινή Διαθήκη κλπ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποκαλύπτονται τα Παραμύθια της Flyover και πόσο θα μας ταλαιπωρήσει

Οι ασκοί του εώλου (Ν.Σαραντάκος κατά Γ.Μπαμπινιώτη)

Παλαιστινιακό - Η Λύση της Ανταλλαγής Πληθυσμών