Οικολογική Επιλογή Πάντως ΔΕΝ είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος

Η πρόταση του Προκόπη Παυλόπουλου, για την προεδρία της Δημοκρατίας βρίσκει τους Οικολόγους Πράσινους (πλην ελαχίστων περιπτώσεων), να κρυβόμαστε (σαν να μας φτύνουν και να αναρωτιώμαστε εάν βρέχει), ενώ το βάρος της απόφασης πέφτει σε ένα βουλευτή μας, τον Γιώργο Δημαρά, να πρέπει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, καθώς το κόμμα δεν φαίνεται ούτε να θέλει να αποφασίσει συλλογικά, ούτε (πλην Τρεμόπουλου) κανείς άλλος να έχει το θάρος να βγει δημόσια και να τοποθετηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου το θέμα έχει τεθεί.   
   Είναι φανερό ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει δείξει στην πορεία του ότι ήταν "large" στην ικανοποίηση λαϊκών αιτημάτων για προσλήψεις κι επαναπροσλήψεις στο δημόσιο που κατά κάποιους εκτίναξαν και το δημόσιοι χρέος (δεν είμαι βέβαιος εάν από δική του νομοθεσία προσλήφθηκαν οι αγροφύλακες με αναδρομική ισχύ από τον προ δεκαετίας διαγωνισμό που είχαν πετύχει, ας μου το δείξει κάποιος αναγνώστης, που είχε ως συνέπεια με την πρόσληψη τους να συνταξιοδοτηθουν και να πάρουν και το εφάπαξ), πράξεις προφανώς "ηρωϊκές" για τους "επαναστάτες Έλληνες".... 
   Όπως επίσης προσωπικά, δεν έχω να κατηγορήσω σε κάτι τον κ. Παυλόπουλο, για την μετροπάθεια και το δημόσιο λόγο του. Μου είναι γενικά ένας συμπαθής πολιτικός, καθώς μεταξύ άλλων κι ως Υπουργός Εσωτερικών θεωρώ ότι συνέβαλε σημαντικά και στην αναβάθμιση των ΚΕΠ, που έδωσαν καθημερινές λύσεις στον Έλληνα πολίτη.

   Όμως εμείς ως Οικολόγοι έχουμε συγκεκριμενους λόγους να είμαστε αντίθετοι, διότι φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός είχε συμμετοχή σε ενέργειες σε βάρος του περιβάλλοντος. Προφανώς θα διαφωνήσουν μαζί μου πολλοί πολίτες, που θεωρούν ότι σε μία περίοδο κρίσης, δεν μπορούμε να αναφερόμαστε στο περιβάλλον κι ότι θα μπορούσαμε να σωθοιύμε οικονομικά εάν βρούμε πετρέλαιο όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και δίπλα από την Ακρόπολη, ή γιατί όχι να κάνουμε και την... Ακρόπολη ένα 10άστερο ξενοδοχείο (Hotel Ακρόπολις**********) που θα έχουμε προπληρωμένες κρατήσεις σε βάθος εικοσαετίας για την αποπληρωμή του χρέους(!). Η πολιτικής μας άποψη προφανώς είναι υπερ της προστασίας του περιβάλλοντος που δεν μας ανήκει ώστε να κάνουμε ανεξέλεγκτα ότι θέλουμε, αλλά υποχρεούμαστε να το διασώσουμε για τις επόμενες γενιές και να αποκαταστήσουμε τις όποιες βλάβες κάναμε. 
  Κι αυτούς τους λόγους τους έχει εξηγήσει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος και θεωρώ ότι δεσμεύουν κάθε Οικολόγο, όσον αφορά το κατά τα λοιπά αξιοσέβαστο πρόσωπο του νέου Προέδρου, που κατά την άποψη μου δεν πρέπει να έχει την θετική ψήφο του μοναδικού Οικολόγου βουλευτή και θα ευχόμουν, και το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων να είχε το σθένος, όπως ακριβώς έχει την αυτονομία του να καλύψει μία τέτοια απόφαση του μοναδικού βουλευτή του. 
  Οι λόγοι αυτοί είναι ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν δικηγόρος σε υποθέσεις σε βάρος του περιβάλλοντος, τις οποίες μάλιστα τις έχασε, δηλαδή είχε άδικο ο επιχειρηματίας που υποστήριξε διότι κατέστρεψε και μάλιστα ανεπανόρθωτα ακόμη το περιβάλλον, που στην περίπτωση του Χορτιάτη, ακόμη μετά από δεκαετίες, περιμένουμε να εκτελεστεί η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για την αναδάσωση με καστανιές του θρυλικού μας βουνού. Παραθέτω το απόσπασμα του κειμένου του πρώην Ευρωβουλευτή μας Μιχάλη Τρεμόπουλου, το οποίο και προσυπογράφω: <<Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πως ο Προκόπης Παυλόπουλος.... ήταν δικηγόρος για χρόνια στην υπόθεση οικοπεδοποίησης του Χορτιάτη από την Κισσός ΑΕ, του Ανδρεάδη στην οικοπεδοποίηση του δάσους Σταυρονικήτα, στη Σάνη Χαλκιδικής, στο Πόρτο Καράς και μέχρι τελευταία στήριζε τον Π. Ψωμιάδη.... ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΟΟΟ!!!>>. 
Καλώ τον βουλευτή μας Γιώργο Δημαρά να ψηφίσει οικολογικά. Άλλωστε δεν θα κριθεί η εκλογή του νέου Προέδρου από την ψήφο του, όμως είναι σημαντικό να ανδειχθεί η οικολογική παράμετρος της εκλογής αυτής. Είναι κάποιες στιγμές που ένας πολίτης πρέπει να πάρει μία απόφαση ευθύνης και αυτή θεωρώ ότι είναι μία από αυτές για τον Οικολόγο Βουλευτή μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποκαλύπτονται τα Παραμύθια της Flyover και πόσο θα μας ταλαιπωρήσει

Οι ασκοί του εώλου (Ν.Σαραντάκος κατά Γ.Μπαμπινιώτη)

Παλαιστινιακό - Η Λύση της Ανταλλαγής Πληθυσμών