Ψήφισμα Καμπάνια #ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ_ΠΡΑΣΙΝΟ_ΜΩΒ - Ψηφίζεις και Συμμετέχεις

Ο αποκλεισμός του Πράσινο και Μωβ από τις εκλογές της 21ης Μαΐου αποτελεί δημοκρατική εκτροπή. Μία συμμαχία επτά κομμάτων που συμμετείχε σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της επικράτειας ξεπερνώντας το νομικό όριο με 249 υποψήφιους βουλευτές με προσδοκία να εκφράσει 200.000 Έλληνες πολίτες πετάχτηκε εκτός εκλογικής διαδικασίας διότι δεν πατήθηκε ένα κουμπί σε ένα κακοκατασκευασμένη και εκτός συμβατικών όρων πλατφόρμας. 

 


Είναι η κακιά η (χ)ώρα που δύο μήνες μετά τα Τέμπη και πάλι δεν προέβλεψε το ανθρώπινο λάθος. Είναι η νοοτροπία του «πάμε κι όπου βγει» όταν για άλλα κόμματα που υπέπεσαν στο ίδιο λάθος, τηρήθηκαν άλλες διαδικασίες.

 

Το Πράσινο και Μωβ προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, και η απόφαση που θα βγει μετά τις εκλογές θα οδηγήσει σε επανακαταμέτρηση των άκυρων ψήφων και ανάδειξη νέων βουλευτών. Η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 249 υποψήφιους, δεν δικαιολογείται από την αβλεψία ενός χειριστή. 

  

Το Πράσινο και Μωβ καταθέτει στην Ελληνική Κοινωνία μια δική του εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Με απόλυτο σεβασμό στις σχέσεις μας με το περιβάλλον.

Με τον στόχο και τον όρο της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης

Με πλήρη διαφάνεια και ανοιχτά δεδομένα στην Δημόσια Διοίκηση

Με τον σεβασμό στην διαφορετικότητα, την συμπερίληψη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Με την φορολογική δικαιοσύνη.

Με μια υγιή σχέση με τα οικοσυστήματα και τα ζώα.

Με την κοινωνική ευημερία στην θέση της ανταγωνιστικής και εξουθενωτικής για τους πολλούς ψευδεπίγραφης ανάπτυξης.

 

Το Πράσινο και Μωβ αποφάσισε να συμμετάσχει με το ξεχωριστό του πρόγραμμα και σ΄αυτές της εκλογές της Συνταγματικής και Αντιδημοκρατικής εκτροπής. Διότι κανένα άλλο κόμμα δεν βάζει στο τραπέζι του διαλόγου τις δικές μας εναλλακτικές προτάσεις. Πολύ περισσότερο τα διάφορα δήθεν «πράσινα κόμματα» που ως 5η Φάλαγγα προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών για να διαπραγματευτούν ως κομματικοί δορυφόροι όπως έκαναν και στο παρελθόν, θεσούλες και αξιώματα με τα κόμματα εξουσίας, ξεπουλώντας κάθε αξία περιβαλλοντικής και δημοκρατικής προσέγγισης.

 

Το κόμμα Πράσινο και Μωβ σε πείσμα των μηχανισμών εξουσίας επιμένει να δώσει την εναλλακτική ευκαιρία έκφρασης στους πολίτες και τους καλεί να τυπώσουν και να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του Πράσινου και Μωβ. 

Να στείλουν δυνατό και ηχηρό μήνυμα δημοκρατικής έκφρασης. 

 

Το κόμμα Πράσινο και Μωβ θα συμμετάσχει κανονικά και νόμιμα σε περίπτωση δεύτερων εκλογών τον Ιούλιο και δεν θα δώσει δεύτερη ευκαιρία αστείων και αντισυνταγματικών δικαιολογιών στο αναξιόπιστο πολιτικό Σύστημα. 

 

Είναι η πρόταση που απλώνεται σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο ραγδαία, είναι η πρόταση που βάζει και πάλι τον πολίτη στο κέντρο των εξελίξεων, είναι πρόταση που βάζει για τον άνθρωπο και πάλι όρους ευημερίας και ασφάλειας από κάθε είδους απειλή, είναι η πρόταση που σχηματίζει μια ανθρώπινη κοινωνία και προστατεύει τον πλανήτη.

Δεν την αλλοιώνουμε, δεν την εγκαταλείπουμε! 

Συνεχίζουμε να την διαδίδουμε και να την καταθέτουμε στον δρόμο, στα ΜΜΕ στα Social Media και στην κάλπη

 

Το λάθος ήταν ενός χειριστή. Αυτό όμως είναι και πιθανό και ανθρώπινο. Από εκεί και πέρα όμως τα σημαντικά είναι άλλα. Στερούνται πολιτικών δικαιωμάτων 249 υποψήφιοι επειδή δεν πατήθηκε ένα κουμπί που όπως αποδείχθηκε δεν ήταν τελικά ευδιάκριτο αφού την πάτησαν με τον ίδιο τρόπο άλλοι 8 στους 50; Αν είναι 8 και δεν ειδοποιήθηκαν και κάποιοι όπως έγινε με την Κωνσταντοπούλου. 

Αφού στην συμβατική υποχρέωση προβλέπεται προειδοποίηση γιατί δεν έγινε;

Γιατί παρακάμφθηκε η διαδικασία για ένα μόνο κόμμα και όχι για τα υπόλοιπα επτά. 

Γιατί έγινε απ΄ευθείας ανάθεση 2.000.000 ευρώ σε μια εταιρεία με την δικαιολογία προηγούμενης εμπειρίας που δεν την είχε γιατί το σύστημα φτιάχτηκε για πρώτη φορά και όπως αποδείχθηκε ήταν μια πολύ κακή και παλιάς κοπής κατασκευή;

Γιατί ενώ στην προκήρυξη προβλέπεται να ανοίξει το σύστημα για 7 μέρες, άνοιξε για 48 ώρες;

Και τελικά αφού όλα ήταν διάτρητα όπως αποδείχθηκε γιατί το Υπουργείο Εσωτερικών δεν  δέχτηκε τις θεραπείες για τα 8 από τα 9 κόμματα που την πάτησαν;

Και γιατί καταργήθηκε το παραδοσιακό διάστημα 4 -5 ημέρων τυπικού ελέγχου που γινότανε πάντα διότι πάντα γινόταν σωρεία ανθρώπινων λαθών;

Και πως γίνεται τελικά να αποφασίζει μια εταιρεία ποια κόμματα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εκλογές;

Και πώς τελικά αποκλείεται ένα κόμμα για τεχνικούς λόγους ενώ δεν προβλέπεται από κανέναν νόμο ούτε από το σύνταγμα. Οι όροι αποκλεισμού ενός κόμματος σύμφωνα με τον νόμο είναι πολύ συγκεκριμένοι και έχουν να κάνουν με το ποινικό μητρώο κα τις αξίες του κόμματος.

 

Εδώ δεν εξετάζουμε καθόλου το ενδεχόμενο παρέμβασης στο πρόγραμμα για αποκλεισμό ή δυσχέρεια υποψηφίων και κομμάτων, που σε μία Ελλάδα ύποπτη για παρακολουθήσεις και Predator δεν μπορούν να αποκλειστούν https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/388937_predator-eyp-kai-mitsotakis-idio-magazi-me-ti-boyla-tis-pega ούτε ευθυνόμαστε για την ανυποληψία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. Όμως συμμετέχουμε και δρούμε. Μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ!


Υπογράφουμε και στηρίζουμε οι ενδιαφερόμενοι πολίτες https://forms.gle/n4WBFmFwgQs1CY8dA

(τα ονόματα, όσων το επιθυμούν για δημόσια στήριξη, θα μεταφέρονται εδώ από την παραπάνω φόρμα)


Στις Εκλογές ψηφίζουμε ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ και αγωνιζόμαστε δικαστικά για τη δικαίωση. Δεν είναι άκυρο, είναι πολιτική ανυπακοή κι επιλογή του μόνου ψηφοδελτίου που μας εκφράζει! #ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ_ΠΡΑΣΙΝΟ_ΜΩΒ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΜΕΝΙΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΓΚΛΙΝΑΣ

 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποκαλύπτονται τα Παραμύθια της Flyover και πόσο θα μας ταλαιπωρήσει

Οι ασκοί του εώλου (Ν.Σαραντάκος κατά Γ.Μπαμπινιώτη)

Παλαιστινιακό - Η Λύση της Ανταλλαγής Πληθυσμών