Να Πάρουμε τις 50 Έδρες που μας Κλέβουν τα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Περίληψη

Όσοι πιστεύουν ότι θα σωθούμε με ισχυρή Κυβέρνηση, δεν αξίζει να αφιερώσω χρόνο να τους μεταπείσω. Θα ασχοληθώ με όσους θεωρούν σημαντικό, στη Δημοκρατία, να εκφράζεται ο λαός, όταν η Κυβέρνηση, τα πανεπιστήμια, οι εργάτες, οι αγρότες ή οι λιμενεργάτες ρωτούν ή αξιώνουν για κάτι, να υπάρχει μία Βουλή που να αποφασίζει με τρόπο που πραγματικά μας εκφράζει αντιπροσωπευτικά, διότι αυτό είναι η Βουλή, κι αυτό κρίνεται στις... "Βουλευτικές Εκλογές" (κι όχι Κυβερνητικές Εκλογές). 



ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
  1. Ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο για όλα τα κόμματα που θέλουν να προσχωρήσουν, χωρίς προϋπόθεση ιδεολογικής σύγκλισης ή κυβερνητικής συνεργασίας (κι όσες θέσεις μείνουν κενές ακόμη και με κλήρωση), αλλά μόνο εκλογική συνεργασία όσων ενοχλούνται από την κάρπωση των 50 εδρών από το πρώτο κόμμα, ώστε να αποτελέσουν το πρώτο ψηφοδέλτιο στις εκλογές, κάτι που είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε εύκολο σε αυτές τις εκλογές.
  2. Κανόνας Ν+1 υποψηφίων (ή μόνο ένας υποψήφιος) για κάθε κόμμα της Βουλής να συμμετάσχει στο κοινό ψηφοδέλτιο εκλογικής περιφέρειας (Ν= ο αριθμός των ήδη εκλεγμένων Βουλευτών). 
  3. Κάθε άλλο κόμμα (κίνηση, τάση κλπ) εκτός Βουλής, συμμετέχει ελεύθερα με ένα μόνο υποψήφιο κατά περιφέρεια - και όσες θέσεις μείνουν κενές, γιατί να μην συμπληρωθούν με κλήρωση;
  4. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ καμία συμφωνία των κομμάτων εντός του ψηφοδελτίου, ας γίνει κανονικός προεκλογικός αγώνας, όλοι θα υποστηρίξουν τον δικό τους υποψήφιο μόνο.


Πλεονέκτημα
Προσκλητήριο σε όλα τα λευκά, άκυρα, σε όσους βρίσκονται συνειδητά ή ασυνείδητα εκτός του διπόλου εξουσίας, να στρατευτούν να εκφραστούν και να αλλάξουν το ρου της ιστορίας. Αυτές οι εκλογές να μείνουν στην Ιστορία!
Αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών 27 Μαϊου 2012 22.00΄:
1ο Κοινό Ψηφοδέλτιο Κατά του Δικομμαστισμού: 64%, 210 έδρες
 (κατανομή στα κόμματα μετά την καταμέτρηση των σταυρών, μεταξύ ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι Πράσινοι, ΔηΣυ, Δράση, Κοιν.Συμφ, Ταύροι, Κυνηγοί, ΣΕΕ, στους ληρωθέντες κ.ά.). 
2ο Κόμμα (ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ): 25%, 63 έδρες.
3ο Κόμμα (ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ): 21%, 27 έδρες.  

Αναλυτικά και... καυστικά
Να εστιάσουμε σε ένα μόνο σημαντικό ΕΝΑ ΜΟΝΟ(!) κι ας αφήσουμε τα πολλά κι ωραία, είτε τα χαρακτηρίζομε «αντιμνημονιακά», είτε «δημοκρατικά», είτε «αναπτυξιακά», γενικά οτιδήποτε γυαλίζει στους ιθαγενείς Έλληνες! 

Τι είναι αυτό το ένα; Να σεβαστούμε τον Έλληνα πολίτη που διαφωνεί μαζί μας, όπως έκανε ο Αριστείδης ο δίκαιος. Να μην πάρει κανένας από τους δύο μεγάλους (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) τις 50 χαριστικές έδρες που μόνοι τους καταχρώνται για να μας διαφεντεύουν! Ας τις πάρει οποιοσδήποτε άλλος, το ΚΚΕ ή το ΛΑΟΣ, για να γίνω πιο «προκλητικός»* όμως σκεφτείτε στην ουσία δίκαιος (αγνοώ τους "ηλίθιους" διότι οι έξυπνοι κατανοούν τι εννοώ), ας τις πάρει η Χρυσή Αυγή, ας τις πάρουν οι Μουσουλμάνοι* Έλληνες της Θράκης ή το Ουράνιο Τόξο* (**οι "ηλίθιοι" ας κατέβουν μόνοι τους για να πάρουν ότι έπαιρναν χρόνια τώρα) ας τους πάρουν αν τους ψηφίσει ο Ελληνκός λαός. Ποιος είμαι εγώ για να διαφωνήσω με τη βούληση του; 
     Όμως, έτσι, οι 50 έδρες θα μοιραστούν σε όλους τους Έλληνες, οτιδήποτε κι αν πρεσβεύει ο καθένας, Κομμουνισμό, Δημοκρατία ή ακόμη και για Φασισμό*, Ελευθερία ή Υποδούλωση, Υπερήφανη εθνική πολιτική ή ξεπούλημα της χώρας* γιατί όχι και στους κληρωθέντες υποψηφίους (www.klirosi.gr)… Δεν θέλω να κρίνω συμπολίτες μου, τον Έλληνα ψηφοφόρο στο τι θα επιλέξει, όπως έκανε ο Αριστείδης ο Δίκαιος. Έχουμε ή δεν έχουμε Ιστορία ως Έλληνες να τιμούμε το σωστό και το δίκαιο; Σας ζητώ να υπερασπιστούμε όλοι το δικαίωμα του πολίτη να εκφράζεται στη Βουλή με απλή αναλογική, να κάνουμε πράξη τη ρήση του Βολταίρου «διαφωνώ με την άποψη σου, όμως θα αγωνιστώ μαζί σου μέχρι θανάτου για να την εκφράζεις".
 
Διαφωνώ λοιπόν με όλους σας και ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
  1. Ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο χωρίς περιορισμούς και ιδεολογίες παρά μόνο την Ανόθευτη έκφαση του Λαού. Ενιαίο ψηφοδέλτιο για όλους, μνημονιακούς ή μη (συνθηματολογικά - όμως δευτερεύον - εκτός ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ψήφισαν και στήριξαν τον επαίσχυντο νόμο της ενισχυμένης αναλογικής που βγάζει κυβερνήσεις εξαμλώματα και θα χαρίσει 50 βουλευτές σε ένα από τα δύο κόμματα). Να συνεργαστούμε όλοι οι Έλληνες, σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, όσοι δεν εκφραζόμαστε από το δίπολο εξουσίας, και να μοιραστούμε τις 50 έδρες, όλα τα κόμματα σε ένα ψηφοδέλτιο.
  2. Κανόνας Ν+1 ή για μοναδικό υποψήφιο: Κάθε κόμμα της Βουλής να συμμετάσχει σε κάθε ψηφοδέλτιο εκλογικής περιφέρειας, με όποιο αριθμό Βουλευτών έχει ήδη εκλεγμένους στην υπόψη περιφέρεια, συν έναν ακόμη ή απλά μόνο έναν υποψήφιο. Θέτω τον όρο Ν+1 (αν κάποιο κόμμα έχει ένα βουλευτή, να συμμετάσχει στο ψηφοδέλιο με δύο, αν έχει πέντε βουλευτές τότε να συμμετάσχει με έξι), διότι όλα τα άλλα κόμματα ευελπιστούν σε άνοδο των ποσοστών και των εδρών τους κι αν δεν τους δοθεί αυτή η δυνατότητα θα κατέβουν μόνα τους, τότε χάνεται το ευρύτερο συμφέρον της δυναμικής εναντίον του δικομματισμού. Από την άλλη πλευρά δεν θα καταστραφούμε αν τα μεσαίου μεγέθους κόμματα κατέβουν μόνα τους στις εκλογές. Ο στόχος μας είναι η έκφραση όσων δεν ψηφίζουν, οσων είναι απογοητευμένοι από τα κόμματα, λόγος για τον οποίο συζητάμε ακόμη και την κλήρωση εκπροσώπων!   
  3. Κάθε άλλο κόμμα εκτός Βουλής, (να μην αναφέρω τα κόμματα και παρεξηγηθώ), αλλά και κινήσεις (πχ Αγανακτισμένοι, Μετανοημένοι, Κίνηση για την εξυγίανση κι επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, Άνεργοι, Υγεία σε όλους, «σώστε τους κλέφτες»* κλπ), άλλες πολιτικες τάσεις ή προσωπικότητες (Απεργοί του τάδε κλάδου, κρεμυδοπαραγωγοί της Βοιωτίας, ο Νταλαρας, ο Θεοδωράκης ή ο Μανομενίδης για να μην παρεξηγηθεί κανείς), ακόμη και φορείς (το Χαμόγελο του Παιδιού, η ΕΚΠΟΙΖΩ, οι Φορολογούμενοι, ο Γ.Σ.Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης για να μην αναφερθώ στον Ηρακλή και αγανακτήσουν οι ΠΑΟΚτσήδες κι οι Αρειανοί της Πόλης μου, το εμπορικό επιμελητίριο της πόλης, ή η τάδε παράταξη του Δικηγορικού ή του Ιατρικού Συλλόγου κλπ) οποιοσδήποτε θέλει να συμμετάσχει και δεν εκφράζεται από τα υφιστάμενα κόμματα, που δεν εκπροσωπείται σήμερα στη Βουλή και δεν θα επροσωπηθεί ποτέ με το σημερινό σύστημα εάν δεν κάνει τεμενάδες στα κόμματα εξουσίας, να συμμετέχει με ένα μόνο υποψήφιο κατά περιφέρεια (θα μπορεί να εκλέξει κατά μέγιστο 50 βουλευτές σε όλη την επικράτεια, έναν σε κάθε περιφέρεια), κι αν οι υποψήφιοι συμμετέχοντες φορείς ξεπερνούν τον προβλεπόμενο αριθμό, να επιλέξουμε ένα τρόπο επιλογής π.χ.:
    1. Συνδιάσκεψη των τάσεων και μεταξύ τους ψηφοφορία με διαδικασία ανάλογη των Ολυμπιακών αγώνων, δηλαδή σταδιακή αποχώρηση ενός ενός των χαμηλότερων υποψηφιοτήτων.
    2. Δημοπρασία των θέσεων, έτσι ώστε να καλυφθούν και τα έξοδα δημιουργίας του ψηφοδελτίου (να μην υποτιμήσουμε την αξία του χρήματος, εάν οι πολίτες δεν πληρώνουν για την πρόταση που στηρίζουν αφενός δεν αξίζει, αφετέρου δεν θα λειτουργήσει το ψηφοδέλτιο, ενώ τα κόμματα εξουσίας έχουν το κομπόδεμα τους.
    3. Προεκλογή με ελεύθερη συμμετοχή των πολιτών, ενδεχομένως ομοίως με συμβολικό τίμημα που θα παει και στην προεκλογικά έξοδα του ψηφοδελτίου.
    4. Οτιδήποτε θέλετε, ακόμη και κλήρωση, αρκεί να γίνει πράξη! Άλλωστε με τα ΜΜΕ που έχουμε το πιο πιθανό να χαθεί η πρόταση μου αλλά ακόμη κι αν ακουστεί, ποιος μπορεί να γνωρίζει ποια πρόταση είναι η καλυτερη; Οπότε γιατί όχι κι η κλήρωση. Έτσι κι αλλιώς 4-5 κόμματα να συμμετάσχουν, από τα δεξιά ως τα αριστερά, κι αν είναι ακόμη 50 φορείς ενδιαφερόμενοι ή περίεργοι, γιατί να μην συμπληρωθεί ο αριθμός των εδρών από τους 15 τυχαία επιλεγμένους από τους 50 φορείς;
  4. ΔΕΝΠΑΙΤΕΙΤΑΙ καμία συμφωνία των κομμάτων εντός του ψηφοδελτίου, ας γίνει κανονικός προεκλογικός αγώνας, όλοι θα υποστηρίξουν τον δικό τους υποψήφιο και θα λένε να μην ψηφίσετε όλους τους σταυρούς αλλά μόνο έναν υποψήφιο του κόμματος τους, προφανώς κάποιοι υποψήφιοι, ιδίως οι προερχόμενοι από τις προεκλογές θα τύχουν και κοινής υποστήριξης, π.χ. κάποιος να υποστηρίζεται από τους Ολυμπιακούς και τους Πολύτεκνούς (παράδειγμα).
  5. ΜΠΟΡΟΥΝ όσα κόμματα θέλουν να συμφωνήσουν σε μετεκλογική συνεργασία για οποιοδήποτε θέμα ας το κάνουν (μνημόνιο, ποινική δίωξη «κλεφτών κι αρματολών»* κλπ),, ακόμη και αντιτιθέμενα μεταξύ τους, κάποια εντός του ψηφοδελτίου ας είναι μνημονιακά, άλλα ας είναι αντιμνημονιακά.

Η πρόταση μου, αν υιοθετηθεί θα μαζέψει όλους τους αδιάφορους, τους απέχοντες, τα λευκά και τα άκυρα κλπ να συμμετάσχουν στις εκλογές, που μέχρι χθες ήταν οι εκλογές με σημαδεμένη τράπουλα, των δύο μεγάλων κομμάτων "εξουσίας". 

Ας δώσουμε επιτέλους το λόγο και την εξουσία στο λαό, ας του ανοίξουμε το δρόμο  να αποφασίσει και να ανατρέψει αυτό το σύστημα δικομματισμού και αυταρχιασμού και αδιαφάνειας που μας επέβαλαν κατακλέβοντας και κακοδιαχειριζόμενα την ψήφο μας. Διότι κανείς δεν θα ενοχλούταν αν το 35% έπαιρνε 160 έδρες, για ισχυρή κυβέρνηση, αλλά είχε συναίσθηση ότι είναι 35% στο λαό και απλά να κυβερνούσε χωρίς να περνούσε νόμους λαϊκής μειοψηφίας που δεν θα είχαν τη σύμφωνη γνώμη του 50% του λαού (είτε εξασφαλίζοντας το 70% της Βουλής, είτε με γκάλοπ ου θα μπορούσαν να κάνουν και κανείς δεν τους τα απαγόρεψε).

Προτείνω ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, όλοι μαζί (προσωπικά δεν θα διαφωνούσα να έμπαιναν και το ΠΑΣΟΚ κι η ΝΔ με τους ίδιους όρους, διότι σέβομαι τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας που μπορεί να υποστηρίζει τα κόμματα αυτά) να μοιράσουμε δίκαια τις 50 έδρες που μας κλέβουν τόσα χρόνια τώρα!

Μπορούμε να... κάνουμε χωριό;

(*)... για να γίνω πιο «προκλητικός», στους "ηλίθιους" διότι οι έξυπνοι κατανοούν τι εννοώ. 
(**)... οι "ηλίθιοι" ας κατέβουν μόνοι τους για να πάρουν ότι έπαιρναν χρόνια τώρα.  

Σχόλια

Ο χρήστης Ιωάννης Μανομενίδης είπε…
Να προσθέσω και τη μεγάλη οικονομία που θα επιτευχθεί με την αποφυγή των πολλών ψηφοδελτίων
Ο χρήστης Ιωάννης Μανομενίδης είπε…
Είχα αναρτήσει το αρθρο αυτό τον Μάρτιο, δεν έπεισα κανέναν, ή τουλάχιστο κανέναν από όσους διαχειρίζονται, ηγούνται ή εμπνέουν κι επηρεάζουν τα κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές. Εκ των υστέρων, και κατόπιν της προσωπικης μου αποτυχίας, αποφάσισα να ενεργοποιηθώ στους Οικολόγους Πράσινους για τους λόγους που εξηγώ (http://imanomen.blogspot.com/2012/04/blog-post_28.html, 28 Απρ.12, "Λόγοι συνεργασίας και θέσεις μου στους Οικολόγους Πράσινους για την Εθνική Άμυνα"), όχι διότι άλλαξα γνώμη για το παρόν θέμα, αλλά διότι πέραν της συγκεκριμένης θέσης μου, στην οποία εμμένω, οφείλω να συμβάλω στην πολιτική σκνή ως ενεργός πολίτης καθώς και στη διαμόρφωση πολιτικών θέσεων γενικότερα στα πλαίσια ενός κόμματος που με εκφραζει περισσότερο, για τους λόγους που εξήγησα.
Εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα των εκλογών επιβεβαιώνει τις θέσεις μου, καθώς 19% των ψηφισάντων στις 6 Μαΐου 2012 δεν εκφράστηκαν στη Βουλή από τα κόμματα που ψήφισαν. Δεν θα επαναλάβω τον χαρακτηρισμό ως "ηλίθιων" όσων μικρών κομμάτων διαφώνησαν ή με εγνόησαν, ας κάνει ο καθένας τον αυτοχαρακτηρισμό του, ίδίως όταν επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος για δεύτερη φορά, όταν έχει να αντιμετωπίσει ένα παιγνίδι με σημαδεμένη τράπουλα, όπως είναι ο υπόψη καλπονοθευτικός νόμος. όπως δεν αποκλείεται κι ο ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται να υποστηρίζει την αλλαγή του, να μεταλλαχθεί, όπως το ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος, που ήταν υπέρ της απλής αναλογικής και τελικώς μας οδήγησε σε αυτό το εκλογικό σύστημα για το στενό κομματικό του συμφέρον. Το βέβαιο είναι, ότι ο ιδιότυπος αυτός φασισμός, εξέθρεψε και "νομιμοποίησε" και τη Χρυσή Αυγή, κι όσοι από τα μικρά κόμματα (διότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ότι δεν ήταν μικρό κόμμα) είδαν με "τρόμο" τον Μάρτιο το σχόλιο μου, οι "ηλίθιοι" που αναφέρω, έμειναν εκτός Βουλής, ενώ η Χρυσή Αυγή μπήκε θριαμβευτικά. Ασέλγεια στη Δημοκρατία δεν είναι μόνο ο φασισμός στους δρόμους, η αυτοδικία στην απουσία κράτους, κι εξύβριση φιλοξενούμενων δημοσιογράφων... φασισμός είναι κι απουσία ειλικρινούς διάλογου και καλπονόθευση της έκφρασης κι εκπροσώπισης του λαού με τον αποκλεισμό οποιασδήποτε ομάδας, κόμματος κλπ με το οποίο διαφωνούμε κάθετα. Διότι όσο συμφωνούμε, προφανώς δεν θα αξιώσουμε και παράσημο για την υποστήριξη ή την ανοχή μας. Η ανοχή κι ο σεβασμός στη άλλη άποψη έχει αξία όσο περισσότερο διαφωνούμε. Διότι οι φασίστες δεν ανέχονται το διαφορετικό.
Ο χρήστης Γιάννης Καραμήτρος είπε…
Μία μικρή παρατήρηση: το ΠΑΣΟΚ πλέον δεν είναι μεγάλο κόμμα...
Ο χρήστης Ιωάννης Μανομενίδης είπε…
Γιάννη μου, το άρθρο είναι του 2012, κι όταν έγραφα να τους "πάρουμε... τις έδρες που μας κλέβουν" εννοούσα οι πολίτες κι όχι τα κόμματα, καθώς τότε δεν ανήκα σε κανένα κόμμα :-) Όπως και να έχει, προσωπικά ευχόμουν κι εξακολουθώ να εύχομαι, αυτό θα θεωρούσα μεγάλη επιτυχία να κατέβαιναν και τα μεγάλα κόμματα με αυτό το ενιαίο ψηφοδέλτιο. Κι αν ακόμη πλέον δεν υάρχουν μεγάλα κόμματα, η ανησυχία μου είναι ότι οσο περνάει η κρίση τα κόμματα σιγά σιγά θα αρχίσουν να μεγαλώνουν και πάλι... Το άρθρο θεωρώ ότι είναι επίκαιρο ακόμη και τώρα, είναι ο μόνος τρόπος να αποκατασταθεί η δημοκρατία στις αμέσως επόμενες εκλογές! Από εμάς εξαρτάται!
Ο χρήστης Γιάννης Καραμήτρος είπε…
Πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν έχω ψάξει το θέμα σε βάθος άρα δεν θέλω να σου δώσω μία δικιά μου πρόταση, από την άλλη βρίσκω τον τίτλο υπερβολικό μιας και ο χαρακτηρισμός κλοπή είναι βαρύς :)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποκαλύπτονται τα Παραμύθια της Flyover και πόσο θα μας ταλαιπωρήσει

Οι ασκοί του εώλου (Ν.Σαραντάκος κατά Γ.Μπαμπινιώτη)

Παλαιστινιακό - Η Λύση της Ανταλλαγής Πληθυσμών