Παλαιστινιακό - Η Λύση της Ανταλλαγής Πληθυσμών

Η φωτογραφία από  το Business Daily 28Oct23 

Σε ένα διαζύγιο σημασία δεν έχει ποιος έχει δίκιο. Οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν τη ζωή τους ευτυχισμένοι. Εβδομήντα χρόνια πόλεμος είναι και με το πρόσθετο μίσος αυτών των ημερών δεν έχω καμία ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφιλίωση. Μόνο συρρίκνωση των Παλαιστινιακών εδαφών θα δούμε και πρόσφυγες περιφερόμενους χωρίς Πατρίδα και δικαιώματα.

Η λύση είναι απλή και την γνωρίζουμε οι Έλληνες. Εάν δεν είχε γίνει η ανταλλαγή πληθυσμών με την Τουρκία απλώς θα είχε ολοκληρωθεί η γενοκτονία των ελληνικών πληθυσμών. Όσο πόνο και νοσταλγία κι αν προκάλεσε ο ξεριζωμός, η ζωή συνεχίστηκε και οι άνθρωποι ευτυχήσαμε. Κι αν από την εμπειρία μας μπορούμε να συμβάλουμε μία επόμενη ανταλλαγή πληθυσμών να μην έχει τα ίδια προβλήματα, αξίζει να επενδύσουμε σε αυτό, παρά στα όπλα και στον πόλεμο. 

Εφόσον το Ισραήλ μπορεί να χρηματοδοτήσει τη μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων σε άλλες αραβικές χώρες, ενδεχομένως κι ένα διεθνές ταμείο χρηματοδότησης της ανταλλαγής που θα δημιουργηθεί, ώστε οι Παλαιστίνιοι να λάβουν τα χρήματα μετεγκατάστασης τους για να μεταβούν στις άλλες Αραβικές χώρες. Τα χρήματα αυτά πρέπει να περιλαμβάνουν έξοδα μετεγκατάστασης, την αγορά κατοικίας και επαγγελματική αποκατάσταση και θα είναι πέραν της αξίας των περιουσιακών στοιχείων των Παλαιστινίων θα αποκτηθούν από το Ισραηλινό κράτος (πρέπει να αποζημιωθούν πλήρως όσοι Παλαιστίνιοι έχουν αξιόλογη περιουσία που υπερβαίνει τα χρήματα που θα λάβουν αναλογικά με τον αριθμό των μελών της οικογένειας τους). 

Εφόσον οι Αραβικές, ή γενικότερα ισλαμικές, χώρες θελήσουν να λάβουν αυτά τα χρήματα για να στεγάσουν τους Παλαιστίνιους εντός των πόλεων τους θα υπογράφουν συμφωνία με το Ισραήλ, που εκτός από την υποδοχή των Παλαιστινίων και την ένταξη τους στην τοπική τους κοινωνία, να περιλαμβάνει και όρους προστασίας των Αραβικών και μουσουλμανικών μνημείων εντός του Ισραήλ. 

Η μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων θα τους παρέχει ευνοϊκές συνθήκες παραμονής και ανάπτυξης τους στις νέες χώρες υποδοχής, αλλά και περιορισμό επιστροφής ή και ταξιδιών εκτός της νέας τους χώρας για κάποιο χρονικό διάστημα. 

Με τον τρόπο αυτό τα χρήματα που σήμερα πηγαίνουν σε όπλα και καταστροφές θα πάνε στην ανάπτυξη και στην ευημερία των ανθρώπων και θα είναι επένδυση για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή. 

Εάν θέλουμε να διδαχθούμε από την ιστορία μας πρέπει να κατανοήσουμε ότι καμία μειονότητα μουσουλμανική δεν θα μπορεί να ευημερήσει εντός του Ισραήλ και θα αποτελεί σημείο τριβής και έντασης.

Τα Αραβικά και ισλαμικά μνημεία θα τα επισκέπτονται όλοι οι Άραβες και οι μουσουλμάνοι χωρίς προβλήματα.  

Η ανταλλαγή θα πρέπει να είναι υποχρεωτική για τους Παλαιστίνιους και τις Αραβικές χώρες που θα τους υποδεχθούν και σε κάθε περίπτωση τα χρήματα μετεγκατάστασης να είναι δελεαστικά και να καλύπτουν πλήρως την αγορά κατοικίας στη χώρα υποδοχής, τα έξοδα μετεγκατάστασης όλης της οικογένειας και την επαγγελματική αποκατάσταση των ενηλίκων μελών της οικογένειας. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να υπάρχει υπηρεσία διαχείρισης σε κάθε χώρα υποδοχής.  


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποκαλύπτονται τα Παραμύθια της Flyover και πόσο θα μας ταλαιπωρήσει

Οι ασκοί του εώλου (Ν.Σαραντάκος κατά Γ.Μπαμπινιώτη)